CAMPANIA DE VACCINARE – În Maramureș, a treia tranșă de vaccinări anti-COVID-19: vor fi imunizate încă 785 de persoane

2
1326

VACCIN ANTI-COVID-19. În Maramureș începe luni, 4 ianuarie 2021, a treia fază a campaniei de vaccinare anti-COVID-19. În județ s-au primit 157 de flacoane multidoză, ceea ce înseamnă că vor putea fi vaccinate încă 785 de persoane – un flacon multidoză are cantitatea de 0,45 mililitri și este diluat înainte de utilizare (după diluare, conține 5 doze a câte 0,3 mililitri – o doză conține 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19, înglobat în nanoparticule lipidice).

 

Dozele de vaccin au fost repartizate la centrele de vaccinare din Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus și Borșa (în Baia Mare, la centrul amenajat la Policlinica Sportivă – situată pe strada Gheorghe Marinescu – va fi vaccinat în această tranșă și personalul Direcției de Sănătate Publică Maramureș).

 

După primele doua tranșe de vaccinare, în Maramureș au fost vaccinate anti-COVID-19 580 de cadre medicale. În urma acestei noi tranșe de vaccinare, în județ vor fi imunizate 1.365 de persoane. Acest tip de vaccin (Comirnaty) se repetă la minimum 21 de zile (celui vaccinat i se mai administrează un vaccin – numită doză de rapel – pentru a menține imunitatea o perioadă mai lungă).

 

Vaccinul Comirnaty este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de peste 16 ani.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

 1. Bună ziua,
  Sunt programată pentru vaccinare anti -COVID 19 pentru data de 19.01.2021, având cod de identificare 101193750, RADU CODRUȚA. pe recipisa de confirmare centrul de vaccinare la care sunt programată este Marinescu nr.3.
  In mesajul pe care l-am primit în data de 17.01.2021, prin care mă atenționați să nu uit de programare este menționat centrul Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare, fără altă specificație.
  Vă rog să-mi precizați exact centrul la care mă pot prezenta pentru vaccinare, pentru a putea respecta data și ora programării.
  Am încercat să contactez telefonic centrul de vaccinare Marinescu, nr.3, dar nu răspunde nimeni.
  Sugerez, pentru a nu se creea confuzii să fie introdusă pe platformă, posibilitatea de a ne putea verifica singuri, locul și data programării prin simpla introducere a codului de identificare.
  Mulțumesc!
  Cu respect, Radu Codruța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here