BEACH HANDBALL – În 25-27 iunie, la Baia Mare se desfășoară cel mai mare turneu internațional de handbal pe plajă din România

0
1144

BAIA MARE BEACH HANDBALL 2021. În perioada 25-27 iunie 2021, Baia Mare Beach Handball Challenge, cel mai mare turneu internațional de handbal pe plajă din România, revine ca etapă a European Beachhandball Tournament.

 

European Beachhandball Tournament este o competiție de handbal pe plajă desfășurată sub patronajul Federației Europene de Handbal (EHF), care are loc sub formă de turnee locale, organizate în întreaga Europă, și la care participă echipe de club care, în baza punctelor acumulate de-a lungul unui sezon, se califică la un turneu final (ebt Finals) organizat în vara anului următor.

 

Baia Mare a intrat în circuitul european în 2018, după ce echipa organizatorică condusă de fostul handbalist Tudor Marta (campion național cu Minaur Baia Mare) a organizat timp de 2 ani turnee de amatori în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, făcând eforturi logistice impresionante pentru a amenaja două, sau chiar trei, arene de handbal pe plajă, la standarde europene impuse de EHF, în inima orașului aflat la poalele Munților Igniș și Gutâi.

 

În anul următor, 2019, organizatorii băimăreni au reușit să aducă în municipiul de reședință al Maramureșului turneul final al competiției supreme intercluburi, European Beachandball Tournament Finals (ebt Finals 2019).

 

În fine, în acest an, după un an de pauză cauzată de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, competiția internațională va avea din noul loc pe plaja din Centrul Vechi al orașului Baia Mare, au anunțat organizatorii. Se estimează că vor participa circa 10 echipe din Europa, plus câteva echipe din România. Competiția se va defășura atât la masculin, cât și la feminin, și va avea loc și un turneu de juniori Under 18.

 

În măsura în care condițiile sanitare o vor permite, competiția ar putea avea loc și cu participarea spectatorilor, respectând normele sanitare în vigoare.

 

* Foto: @ Baia Mare Beach Handball Challenge

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here