ÎNFRÂNTE LA BAIA MARE – Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, din nou, pe teren propriu și a căzut pe ultimul loc neretrogradabil din Liga I

0
319

LIGA I – FOTBAL FEMININ. Duminică, 7 mai 2023, ora 11.00, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 7-a a play-out-ului Ligii I la fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, cu 0-1 (0-0), partida cu ACS Piroş Security Protect. Meciul, arbitrat de o brigadă din Cluj-Napoca, la centru avându-l pe Cătălin Aurelian Flonta, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Baia Mare) și 4 (Piroș Arad).

 

Cu 4 etape înaintea finalului campionatului distanțate la 9 respectiv 7 puncte de ultimul loc retrogradabil (cele două retrogradate deja sunt stabilite aproape matematic: Universitatea Galați, cu doar 4 puncte, și Fair Play Joc Cinstit cu 7 puncte), cele două echipe au jucat la Baia Mare doar pentru statistică. Pornite cu băimărencele în postura de favorite (s-au impus și în sezonul regular – 2-0, în noiembrie 2022, la Baia Mare – și în turul play-out-ului, în deplasare, la Sânicolau Mic, cu 1-0), meciul s-a sfârșit cu o nouă infirmare a calculelor statistice, arădencele reușind să câștige, printr-un gol marcat spre finalul jocului (min. 87).

 

Antrenorul Daniel Lupuți (Fotbal Feminin Baia Mare) a început partida cu următorul 11: Mateșan – Daneliuc, Buftea, Indrei, Titu – Butuza, Șut, Olar, Szalay – Guzin, Marița.

 

Deși băimărencele au dominat jocul, având vreo 5 ocazii clare de gol (dejucate de portarul egiptean Maha Sheata), față de doar 3 ale oaspetelor (care puteau puncta prin Vanu, Bajko sau Kugler), istoria partidei a fost scrisă cu 3 minute înaintea finalului, când arădeanca Olariu a pasat pe culoar, Varga a întors mingea spre Emese Bajko, iar aceasta a șutat din colțul careului de 16 metri, la colțul lung, mingea a lovit bara iar de acolo a ricoșat în poarta lui Mateșan.

 

A fost un derby al bucuriei pentru două echipe foarte-foarte slabe, cu numeroase carențe tehnice și tactice, bucurie generată de faptul că în Liga I, în afara lor, mai există alte două echipe incredibil de slabe (Fair Play Joc Cinstit București și Universitatea Galați), care vor retrograda. Deci, nicio emoție în această privință.

În etapa următoare, Fotbal Feminin Baia Mare joacă în deplasare, în 14 mai, de la ora 13.00, la Complexul Weekend din Târgu Mureș, cu ACS Târgu Mureş 1898 – MSE 1898  (echipă clasată pe locul 2 în Grupa play-out).

 

În urma înfrângerii, băimărencele au căzut pe locul 4 (ultimul care se salvează de retrogradare), făcând rocada cu învingătoarele lor, Piroș Security Protect. Dar, așa cum precizam, nicio dramă. Mai sunt doar 3 etape de suferință, se-ncheie și ediția aceasta de campionat, iar în sezonul 2023-2024, atât băimărencele, cât și arădencele se vor mai chinui încă un sezon în Liga I de fotbal feminin. Fotbalul feminin din România continuă să fie o glumă, departe de ce se joacă puțin mai la vest.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here