BAIA MARE – Scriitorul anului: Ioana Ileana Ștețco și Nicolae Scheianu; au primit distincții și Mara Dărăbuș, Gheorghe Mihai Bârlea și Ștefan Jurcă

0
982
Ioana Ileana Ștețco, Nicolae Scheianu

DISTINCȚII. Deja tradiționalele premii anuale ale Asociației Scriitorilor Baia Mare (președinte Săluc Horvat), oferite de administrația publică a municipiului cu ocazia Zilei Scriitorului, au fost decernate marți, 15 iunie 2021.

 

La ediția din acest an, Marele premiu pentru literatură la categoria „Scriitorul anului” a avut doi câștigători: Ioana Ileana Ștețco (68 de ani, premiat cu Labiș – 1974, Măiastra – 1978, Rapsodii de primăvară – 2010, Marele premiu Ocoliș – 2010, membru al Uniunii Scriitorilor din România) și Nicolae Scheianu (63 de ani, licențiat în Filologie, premiat la festivalurile literare Sighetu Marmaţiei, George Coşbuc – Bistriţa, Enăchiţă Văcărescu – Târgovişte, Lucian Blaga – Sebeş, Aiud, Cicârlău etc., Premiul serilor de poezie de la Deseşti – 1998, Marele Premiu pentru poezie în Tabăra de literatură şi arte de la Ocoliş – 2011).

 

De asemenea, Marele premiu pentru literatură la categoria „Tânărul scriitor al anului” i-a fost decernat Marei Dărăbuș (foto mic stânga, 23 de ani, studentă la Facultatea de Psihologie și Știintele Educatiei – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), iar Ștefan Jurcă (foto mic centru, 71 de ani, licențiat în Științe economice, de patru ori premiat cu Cartea anului – în anii 1998, 2001, 2005 și 2012, membru al Uniunii Scriitorilor din România) și Gheorghe Mihai Bârlea (foto mic dreapta, 70 de ani, Premiul revistei Luceafărul la Festivalul Naţional de Poezie de la Sighet – 1981, Premiul pentru debut la Salonul Național de carte de la Cluj – 1998, licențiat în Filozofie și Drept, doctor în Sociologie, membru al Uniunii Scriitorilor din România) au primit Marele premiu pentru literatură la categoria „Pentru întreaga carieră”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here