DECIZIE – Fotbal Comuna Recea nu fuzionează cu Minaur: își schimbă numele în CS Dacia Maramureș și va fi susținută și din banii municipiului Baia Mare

0
1834

GATA, S-A DECIS. Fotbal Comuna Recea nu mai fuzionează cu Minaur Baia Mare, dar își schimbă denumirea în Club Sportiv Dacia Maramureș și va fi susținută financiar (în cea mai mare parte) de Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local Baia Mare și (puțin) Consiliul Local Recea – adică  din pușculițele publice ale județului, municipiului Baia Mare și comunei Recea. Meciurile se vor juca pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare. Anunțul a fost făcut de președintele Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim, pentru portalul de specialitate liga2.prosport.ro

 

Prin modificările anunțate, clubul va fi considerat ca reprezentant al  județului și speră să activeze în sezonul 2021/2022 tot în Liga a II-a, de unde a retrogradat în urma barajului, în cazul în care una dintre formațiile care au drept de joc în liga valorică secundă nu se vor înscrie în competiție (sau dacă se realizează fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța). În caz contrar, echipa va activa în Liga a III-a.

 

Decizia susținerii exclusiv a echipei din Recea este argumentată prin faptul că aceasta este (scriptic) un club privat, care are drept de promovare în Liga I (față de Minaur, care este un club de drept public și nu are drept de promovare decât până în Liga a II-a – unde, oricum, ratează de 3 ani promovarea). Cel mai probabil, în aceste condiții Minaur Baia Mare ar continua să existe doar la nivelul echipelor de copii și juniori, ca un fel de pepinieră pentru noua Dacia Maramureș (deja se lucrează la stema echipei care își schimbă numele).

 

Gherasim a mai dezvăluit pentru liga2.prosport.ro că noua echipă (în care, cel mai probabil, vor fi cooptați și actuali sportivi și membri ai staff-ului de la Minaur) trebuia să poarte denumirea Club Sportiv Maramureș, sau Club Sportiv Maramureș Baia Mare însă acestea au fost respinse de OSIM, fiind asemănătoare cu o denumire deja folosită, CS FC Maramureș (denumire deținută de Dan Hotico). În urma modificărilor anunțate, Consiliul Județean și Consiliul Local Baia Mare vor avea reprezentanți în Adunarea Generală.

 

* Foto: @ ACS Fotbal Comuna Recea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here