BAIA MARE – Cine cântă la Castane 2019 și ce se mai respectă din ce a promis primarul Cherecheș: bonus, pronostic privind identitatea organizatorului

0
22467
Burak Yeter, Ali Campbell (UB40) și André Tanneberger (ATB)
Burak Yeter, Ali Campbell (UB40) și André Tanneberger (ATB) concertează la Castane 2019

ARTIȘTI LA CASTANE. Castane 2019 (fosta Sărbătoarea Castanelor, fostul Festivalul Castanelor), sărbătoarea orașului Baia Mare, va consuma 3 milioane de lei în 3 zile. Să vedem, însă, cine va cânta la ediția din acest an, cea mai mare parte a sumei alocate din pușculița orașului fiind alocată prestației artiștilor.

 

Comparativ, în 2017 s-au cheltuit 690.000 de euro pentru Festivalul Castanelor, pentru celebrarea revenirii lui Cherecheș din penitenciar la timona urbei, în 2018 s-au sifonat pentru acest eveniment 2.584.680,16 lei. În 2016, anul în care Cherecheș n-a putut organiza sărbătoarea orașului din motive de reținere în penitenciar, administrația publică locală a alocat doar 200.000 de lei manifestării, dar pe atunci la conducere era viceprimarul Marinel Rob, despre care Cherecheș a conchis că “e un prost”, iar Rob nu l-a contrazis.

 

Și promisiunea-i vorbă…

 

La promovarea proiectului (pentru a primi girul Consiliului Local Baia Mare de a cheltui banii orașului – misiune îndeplinită cu succes), primarul Cherecheș spunea că “în fiecare seară, în deschidere cântă câte două trupe locale, câte doi DJ din România și câte un DJ din străinătate”. Nu-i așa. Adică, în fapt, e complet altfel, dar, știți, și promisiunea-i vorbă. Să vedem cine cântă, de fapt, la Castane 2019…

 

Vineri, 27 septembrie, pe scena principală, amplasată tradițional lângă “catedrala mântuirii băimărenilor”, vor cânta: Mark Stam (Republica Moldova), Feli, Holograf, Smiley și capul de afiș al serii, DJ-ul german ATB (46 de ani) – pe numele său real André Tanneberger.

 

Tot vineri, 27 septembrie, dar pe scena secundară, amplasată în Centrul Vechi, are loc un spectacol de muzică pentru copii, cu Gașca Zurli, niscaiva muzică retro (cu Corina Chiriac și Cătălin Crișan) și muzică folk, cu Florin Chilian și Mircea Baniciu – toți artiștii, prezențe tradiționale la parangheliile pe bani publici săvârșite în orașul controlat de primarul Cătălin Cherecheș.

 

Sâmbătă, 28 septembrie, pe scena principală cântă Ioana Ignat, Irina Rimes, Inna, UB40 (trupa britanica de reggae din anii ’80) și BUG Mafia. În fine, duminică, 29 septembrie, la finalul sărbătorii plătite cu 3 milioane de lei din bugetul local, cântă pe scena principală Mira & Band, Antonia, Carla’s Dreams, Delia și Burak Yeter (DJ din Turcia).

 

Cine-mparte banii

 

Las aici și un pronostic, privind câștigătorul cererii de oferte privind organizarea evenimentului Castane 2019, deși ofertele se pot depune până în 11 septembrie 2019, așadar doar peste 6 zile se închide sesiunea… da am zis să nu stați așa încordați până atunci.

 

Așadar, pronostic: banii (care rămân din suma totală – marea parte constă în plata artiștilor și angajaților care au prestat activitatea tehnică de suport) o să îi încaseze câștigătorul: sereleul Art Electric Show, controlat pe hârtie de Ilie Ureche zis Regele Luminilor. Sigur, legătura lui Ilie Ureche cu managementul organizării spectacolelor este una singură. Are nume, prenume și, din 2016, funcție publică: Doru Dăncuș, vicepreședinte al CJ Maramureș.

 

Eventual, parte din bani vor merge către alt sereleu din satul Bozânta Mare, MTC Event&Roll, administrat de fosta angajată a lui Doru Dăncuș, Mădălina Moțoc. Firma lui Moțoc este cea care a organizat Festivalul Castanelor 2017 și în contractul din 2018 a fost inclusă ca „terț susținător tehnic”. Oricum, sesizați că numele lui Doru Dăncuș apare mai des decât al administratorilor firmelor care vor figura în contract.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here