BAIA MARE – Primarul Cherecheș vrea să mute, din nou, Direcția de Venituri în chirie: se caută un imobil cu 20-25 de încăperi și spații de parcare

0
1505

SPAȚIU. După ce în urmă cu 3 ani și 7 luni, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, anunța că până în 30 martie 2016 mută Direcția de Venituri și Serviciului Public Comunitar Evidența Persoanelor în sediul fostei bănci comerciale Mind­bank (pe strada Gheorghe Şincai, în apropierea Primăriei), iar la sfârșitul lunii august 2019 a anunțat că mută instituția în… Vivo Mall (ceea ce n-ar mai trebui să surprindă pe nimeni, pentru că, de exemplu, în Târgu Mureș, Judecătoria și Tribunalul au fost mutate într-un… hotel de la ieșirea din oraș), acum strategia a fost ușor modificată.

 

Sigur, primarul Cherecheș doar a spus că face, în fapt în tot acest timp n-a făcut nimic, instituția frecventată de cetăţenii care-și plătesc taxele şi impozitele continuând să funcționeze în arhaicul sediu din Clădirea Minoriților, de pe strada Crișan, în condiţii improprii, insalubre și, mai mult!, periculoase, într-o clădire care aproape se năruie în fața ochilor băimărenilor.

 

Să revenim la prezent, în vara anului trecut (la sfârșitul lui iulie 2018), forul deliberativ al urbei (Consiliul Local) a mai emis o hotărâre (ca și în 2016, de altfel, nepusă în practică de primarul Cherecheș, ceea ce constituie infracțiune stipulată în Codul penal), conform căreia, până la reabilitarea clădirii, Direcția de Venituri se poate muta în chirie.

 

Ei, la un an ș-un anotimp de la această faptă, timp în care din nou nu s-a întâmplat nimic, primarul Cherecheș a anunțat, în sfârșit, că municipalitatea cere „oferte pentru închirierea unui imobil adecvat desfășurării activității Direcției de Venituri și Serviciului Public Comunitar Evidența Persoanelor”.

 

Bine, trecutul este un argument că nu există siguranța că mutarea se va și pune în practică, în fond oamenii pot să intre pe propriul risc într-o clădire care se dărâmă singură și să plătească taxele și impozitele necesare și parangheliilor „gratuite” organizate din voința lui Cherecheș și plătite cu milioane de lei banii băimărenilor.

 

Revenind la clădirea pentru a cărei închiriere Primăria Baia Mare e pregătită să plătească pentru mutarea Direcției de Venituri, aceasta trebuie să fie situată în zona centrală a municipiului Baia Mare, să aibă o suprafață utilă aproximativă de 800 mp și circa 20-25 încăperi, să aibă spații de parcare în promiximitate și, evident, să dispună de utilități (energie electrică, încălzire, apă potabilă, internet) sau posibilitatea de racordare la acestea. Ofertele sunt așteptate sediul Primăriei Baia Mare, până la sfârșitul acestei luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here