AU SPART PUȘCULIȚA, DAR ERA GOALĂ – Baia Mare, un oraș adâncit pe zi ce trece în datorii: într-o singură lună, creanțele Primăriei către firme au crescut cu încă 3,5 milioane de lei, ajungând la peste 52 de milioane de lei

8
8982
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

ÎNCOTRO NE ÎNDREPTĂM. Datoriile municipalității Baia Mare către firme, organizații și instituții au crescut în luna septembrie 2023 cu încă 3,5 milioane de lei (exact: 3.501.351,27 lei). Suma, deși imensă pentru o perioadă de doar 30 de zile, este mai mică totuși decât cea adăugată la cuantumul datoriilor în luna precedentă (august 2023), când administrația orașului a cumulat facturi pe care nu are bani să le plătească care totalizau 8,6 milioane de lei.

 

În acest moment, documentele financiare oficiale ale Primăriei Baia Mare, contrasemnate de primarul Cătălin Cherecheș și directorul executiv economic Carmen Pop, indică datorii totale de peste 52 de milioane de lei (exact: 52.280.816,44 lei) – subliniere: Primăria a intrat în anul 2023 cu datorii către firme în cuatum de circa 48 de milioane de lei.

 

Această sumă este datorată către 109 firme, instituții și organizații care au prestat servicii sau au livrat bunuri în cadrul unor contracte semnate cu Primăria Baia Mare, dar care nu au fost plătite – precizarea este necesară, pentru a nu se înțelege că acestea sunt datoriile totale ale municipalității, la acestea adăugându-se datoriile bancare care totalizează peste 188 de milioane de lei (plus dobânzi și comisioane).

 

Cum sunt afectați direct cetățenii orașului de datoriile create/menținute/majorate de Primărie, am explicat la finalul articolului pe care îl găsiți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

8 COMENTARII

  1. Chereches si staful lui au dus Baia Mare in faliment total…bravo baimareni…votati cu capul la urmatoarele alegeri. Acest individ platit din banii baimarenilor se crede buricul pamantului in BM. Vorbeste arogant si la sedintele din primarie fara raspect..A observat ca baimarenii sunt nemultumiti de Urbis si vazand ca se apropie incet alegerile a si bagat Urbis in sedinta.totul e de fatada.baimareni trezirea !!!

  2. O vai de voi poporeni vontanți așa iese când votezi cu dorsalul iar masarda este goală. Și ce să vezi, că asta-i partea care se vede, însă la anu vine POTOP peste poporeanul baimarean cu mărirea impozitelor locale, taxelor si tarifelor la servicii (și gratuități). Asta este partea care nu se vede (încă!!!). Va fi birul datorat împărăției băimărene și fericirii sublime de a avea pe PRINȚIȘOR și MAMIȚICA lui la ocârmuirea orășelului vostru. Așadar chivernisiți la buzunar! Altfel, cum ar fi adunat+calculat 27 de miliarde?!
    Acestor datorii deja istorice, li se vor adăuga achiziția palatului, plata străjerilor vajnici, curtenilor, întreținerea familiei imperiale și a camarilei. După pictorialul nuntesc de tip victorian, nu luați pauză în poziția șezut, așteptați-vă la botez și la un Moștenitor că așa este firesc. Adăugați la calcul alte sume importante datorate. Dar despre toate acestea într-un nou serial de telenovelă de succes în urbea edilului narcisist!
    Apropo, Delia NU vine la Castane. Nici BUG Mafia. Deci nu vă costă nimic! Rămâneți deocamdată cu mafia localnică ce răspunde la apelativul de CAMARILĂ!

  3. ASA a condus un doctor in economia spagilor si devalizarilor un oras, care a devenit captiv si din punct de vedere financiar. Un imbecil cu studii superioare facute pe genunchi prin plagiat, un mare expert in sustragerea banului public. Porecla CERECHES atribuita de „detectivul socat” este emblematica pentru aceasta beizadea cripto-comunista care a sacatuit bugetul acestei urbe ani de zile cu un tupeu mizerabil si fara scrupule. Din cauza lui in urmatorii 5 ani (cel putin) Baia Mare nu va avea putea sa faca nici o investitie semnificativa in dezvoltarea viitoare a urbei. De ce a avut nevoie orasul nostru de acest mamut arhitectural (de o uratanie rara), sediul BCR ??? De ce acest „capo” , de o incompetenta crasa, a convins COMPLICII din Consiliu Local sa voteze aceasta investitie total inutila in care cereches a vrut sa-si mute amantele, sclavele si pupincuristele din primarie. O pasarica care vede si aude tot ne-a soptit de ce a fost nevoie de aceasta investitie ! Pentru ca acest sarlatan sa-si incaseze comisionul aferent aceasta investitie prin intermediul firmei din Constanta condusa de aservita Puslama-va. Va imaginati cate datorii se plateau cu banii din aceasta „combinatie” ( inutila pentru Baia Mare ), si cate si mai cate………..alte devalizari s-au facut prin aceasta schema impreuna cu plantele decorative din Consiliul Local…..

    • Utilitatea și funcționalitatea sunt 2 obiective ce trebuiesc urmarite in această situație.
      Una este o construcție de imobil cu destinația sediu de banca, alta este varianta unei constructii edilitare, și in ce măsura este oportun sa se creeze puncte de aglomerație și cozi interminabile pe o singura locație. Costurile cu reabilitarea, cu repartiția-reamenajarea structurala de interior a construcției dar și schimbarea de destinație, ridica un semn de întrebare, poate era necesară o dezbatere publica cu cetatenii, ca sa înțeleagă care sunt implicațiile financiare, nevoia probabil de a creste taxele și impozitele, un consens general al comunității asupra acestor decizii majore. Nu înțelegem ce s-a întâmplat acolo in consiliul local si executiv.

    • ‘ce c-au plătit. Era obligatoriu, altfel pierdeau prima tranșă și-i puneau să plătescă prejudiciul. Însă n-au bani să și refacă sediul pentru a muta Primăria. Edilul a zis că se întâmplă asta în 1 decembrie 2023. Dar nu se întâmplă nici asta. Așa cum nu s-a întâmplat nimic semnificativ din ce a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here