AU PIERDUT – Sighetenii pierd la Bistrița, într-un meci nebun, cu 5 goluri și răsturnări de scor, în care au jucat de la egal la egal cu Gloria

0
345

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 18 noiembrie 2022, pe Stadionul Complexului Sportiv „Jean Pădureanu” din Bistrița, în meci contând pentru etapa a 13-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins, cu 3-2 (2-2), formația CSM Sighetu Marmației. Partida, arbitrată de o brigadă din Botoșani avându-l la centru pe Andrei Baciu, a opus formațiile de pe locurile 2 (Bistrița-Năsăud) și 7 (Sighetu Marmaţiei).

 

Antrenorul Adrian Iencsi (CSM Sighetu Marmaţiei), consecvent, a început partida cu același 11 ca în etapa precedentă (de la Sighetu Maramației, cu Lotus Băile Felix: 1-1): Cebotari – Catrina, Dunca, Ardelean, A. Novoselenszki – Tutuţa, Deivid, Gherasim (cpt.), Pop – Gondiu, R. Novoselenszki. Gazdele, antrenate de Adrian Falub și care aveau 4 victorii consecutive și obiectivul calificarea în Liga a II-a, au pornit din postura de favorit, cu o echipă formată dintr-un amalgam între jucători foarte tineri (trei de 19 ani) și jucători experimentați (mijlocașul central Ovidiu Covaciu, 32 de ani, fiind veteranul echipei).

 

Cei care au deschis scorul au fost însă sighetenii, în min. 11, în urma șutului tânărului atacant moldovean Gheorghe Gondiu, deviat de fundașul central Antonio Manolache în poarta lui Silviu Bodea (19 ani). În min. 32, Răzvan Tănasă (19 ani, împrumutat în vară de la echipa a II-a a Farului Constanța) egalează de la circa 5 metri, central, în urma unei mingi bâlbâită în propriul careu de apărătorii echipei oaspete. Sighetenii nu-și revin și după doar câteva secunde, în min. 33, căpitanul bistrițenilor, Alexandru Stoica (venit în februarie de la Dunărea Călărași), marchează printr-un șut de la circa 14 metri golul prin care Gloria trece în avantaj.

 

În min. 43, același Gondiu este aproape de golul egalizator, însă șutul său trece foarte puțin pe lângă poarta apărată de Bodea. Însă în ultimul minut de prelungiri, portarul Bodea îl faultează clar în careu, în postură de ultim apărător, pe Raul Novoselenszki care îl depășise. Arbitrul Baciu fluieră penalty. Execută tânărul vârf Gondiu, care înscrie cu siguranță în dreapta lui Bodea (plecat în stânga, după fentă). Final de repriză, fotbal bun, sigur cu un tempo mai scăzut, clasic pentru nivelul Ligii a III-a.

 

În repriza a doua, bistrițenii atacă, dar fără vreo viziune clară, iar sighetenii mai mizează doar pe cartea contraatacului. În min. 68, Stoica, nemarcat la 7 metri în poziție centrală, lovește prost cu capul, pe centru, și Cebotari scoate în corner de sub bară. În speranța aducerii unui plus de viziune în atac, Falub face schimbări după schimbări (intră Curtuiuș, Abdul, Popescu și Trifan, iar în min. 71 este introdus pe teren și fiul fostului jucător băimărean Romulus Buia, Darius Buia). În min. 72, același Stoica primește o minge deviată la 12 metri de poartă și trage pe lângă (e drept, de pe loc, cu stângul, dar nemarcat).

 

În min. 77, Gondiu este eliminat din teren, după al doilea cartonaș galben, pentru ceea ce arbitrul Baciu a considerat fault (dacă a fost, n-a fost nici violent, nici voluntar, atacantul sighetenilor scoțând o minge cu talpa dintr-un meleu), oricum inutil, la centrul terenului. Sighetenii au un sfert de oră în inferioritate numerică. Bistrițenii se aruncă în atac, corner (prea ușor ajung bistrițenii să lovească la centrări, deși de regulă dau prost). De această dată, veteranul Marius Curtuiuș (33 de ani) lovește bine, nemarcat, din centrul careului mare, plasat, în dreapta lui Cebotari. Gol ca la antrenament și Gloria conduce din nou: 3-2.

 

Gloria Bistrița – CSM Sighetu Marmației: 3-2 (2-2), au marcat Răzvan Tănasă (min. 32), Alexandru Stoica (min. 33), Marius Curtuiuș (min. 82) / Gheorghe Gondiu (min. 11 și 45+4 din 11 metri). În etapa următoare, a 14-a, CSM joacă acasă, la Sighetu Marmației, în 26 noiembrie de la ora 14.00, cu CSM Victoria Carei (ultima clasată din serie înaintea acestei etape). Un meci care n-ar trebui să creeze probleme.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here