FAPT – Băița rămâne fără apă, operatorul Vital susține că turbiditatea e cauzată de exploatarea lemnului pe Valea Limpedea și nu știe când reia furnizarea

0
546

CARTIER FĂRĂ APĂ. Operatorul de apă-canal Vital SA a anunțat că a oprit Stația de tratare a apei de unde este alimentat cartierul Băița din Tăuții Măgherăuș, implicit a fost sistată furnizarea apei potabile către consumatorii din zonă. Vital argumentează că decizia a fost cauzată de afectarea semnificativă a calității apei în urma activităților de exploatare a masei lemnoase, din amonte de Stația de tratare a apei brute, pe Valea Limpedea.

 

Fiind înregistrate depășiri ale parametrilor de turbiditate și culoare, normele sanitare nu permit furnizarea apei către cetățeni. Vital susține că de fiecare dată când frontul de captare este colmatat din cauza exploatării lemnului, sunt nevoiți să oprească Stația de Tratare și să spele bazinele de decantare, filtrele și bazinul de stocare.

 

Operatorul de apă-canal nu știe când va putea relua furnizarea apei potabile în cartierul orașului Tăuții Măgherăuș, însă a precizat că a mobilizat “toate resursele materiale și umane” și face tot ce îi stă în putință pentru a limita intervalul de timp în care este sistată furnizarea – aceasta va fi reluată doar când se va încadra în parametri, la indicatorii turbiditate și culoare.

 

* Foto: @Băița, Maramureș – FB

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here