ÎNFRÂNGERE – Minaur pierde la Baia Mare derby-ul etapei, cu Steaua București, și coboară pe locul 3 în Liga Națională

0
381

HANDBAL MASCULIN – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 20 noiembrie 2022, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 28-29 (14-14), CSA Steaua București. Partida, arbitrată de cuplul Ionuț Cazan & Gesur Suliman, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 2 (Baia Mare) și 6 (Steaua).

 

Pentru a se menține pe locul 2 (cel mai prestigios pe care l-ar putea ocupa, deja și acest campionat fiind câștigat de Dinamo, care joacă singură în Liga Națională, au 12 victorii din 12 meciuri), Minaur avea nevoie de victorie (bătălia pentru titlul de vicecampioană se dă în acest sezon între Baia Mare, Constanța și CSM București).

 

O primă repriză în care doar 3 minute gazdele au reușit să se distanțeze la 3 goluri, la jumătatea ei (min. 13-16: 9-6), în rest un echilibru aproape perfect. Băimărenii cu Bera principal marcator, iar Steaua cu Tărîță (câte 5 goluri fiecare), cele două echipe au intrat la vestiare așa cum au început meciul, la egalitate: 14-14.

 

Nici primele 10 minute ale reprizei a doua nu s-au desfășurat după un scenariu diferit, cele două echipe rămânând la egalitate, 17-17, deși Minaur contabiliza deja două lovituri de la 7 metri irosite (Pop și Ratkovic). La jumătatea ultimei reprize, nimic schimbat: 20-20. Apoi Căbuț, care cu un minut mai devreme a marcat cu un trasor de la 9 metri lăsându-l fără reacție pe portarul naționalei, Iancu, inventează o pasă-cârlig lateral și Nagy înscrie de pe pivot și obține eliminarea lui Grbovic.

 

Min. 46: ratează Șandru, ratează și Căbuț, apoi Burlacu… sunt circa 3 minute fără gol, dar Mănescu (Minaur) întrerupe seceta și duce gazdele la două goluri avantaj: 22-20. Se intră în ultimele 10 minute cu scorul 24-21. Mânjii lui Minaur n-au trac în fața rivalei tradiționale, Steaua. Dar bucureștenii revin, egalează și reușesc să câștige printr-un gol înscris de Georgescu cu 10 secunde înaintea finalului, când Minaur juca în inferioritate numerică: 28-29 (14-14).

 

Pentru Minaur au marcat: Nagy (6 goluri), Bera (5 goluri), Căbuț și Mănescu (câte 4 goluri), Da Silva Mollino (3 goluri), Pop și Kozakevych (câte 2 goluri), Vujic (1 gol). De la Steaua s-au remarcat Tărîță (7 goluri), Șandru (6 goluri) și muntenegreanul Nemanja Grbović (5 goluri).

 

În urma înfrângerii, Minaur coboară pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale. Meciul următor, din etapa a 13-a (ultima a turului), băimărenii joacă în deplasare, în 26 noiembrie de la ora 18, în Sala Sporturilor “Antonio Alexe”, cu CSM Oradea, echipă clasată pe ultimul loc, cu 0 puncte (12 meciuri pierdute din 12 disputate). N-ar trebui să aibă probleme…

 

În pofida înfrângerii, suporterii băimăreni au totuși și un motiv de mulțumire, clubul Minaur anunțând cu o zi înaintea meciului că i-au prelungit contractul portarului ucrainean Anton Terekhov, unul dintre cei mai buni și constanți din Liga Națională, pentru încă 3 sezoane.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here