AU ÎNCHEIAT LA EGALITATE – CSM Sighetu Marmației se întoarce cu un punct din județul Cluj, dar intră în lupta directă pentru retrogradare

0
295

FOTBAL – LIGA A III-A. Miercuri, 3 mai 2023, pe Iclod Arena din satul Iclod (jud. Cluj) – gazon sintetic -, în meci contând pentru etapa a 6-a a play-out-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, FC CFR 1907 Cluj SA 2 a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat de braşoveanul Dumitru Robert Mormeci, a opus echipele clasate înaintea acestei etape intermediare pe locurile 4 (Cluj) și 3 (Sighetu Marmației).

 

Sighetenii, cu o victorie, un egal și 3 înfrângeri și un singur gol marcat în cele 5 meciuri disputate în play-out, riscau în contextul unei înfrângeri să facă rocada în clasament cu adversara de astăzi și chiar cu echipa de pe ultimul loc direct retrogradabil, Victoria Carei, implicit să intre în cursa pentru evitarea retrogradării în Liga a IV-a, o variantă greu de luat în calcul la începutul play-out-ului.

 

În sezonul regular, meciurile directe dintre cele două echipe s-au încheiat tot în favoarea sighetenilor (egal, 1-1, la Sighetu Marmației, în septembrie 2022, și victorie a sighetenilor la Cluj, 0-2, în noiembrie 2022 – acesta a fost și ultimul meci în deplasare câștigat de CSM). Însă deși și în ultimul meci direct, e drept, la Sighetu Marmației, în 1 aprilie 2023, în turul play-out-ului, CSM a câștigat (cu 1-0), acum bookmakerii îi dădeau favoriți pe clujeni, prognoză logică ținând cont de parcursul celor două echipe în ultimele 4 etape, în care sighetenii au pierdut cu cele mai slabe echipe din play-out.

 

Gazdele au deschis scorul chiar în debutul partidei, în min. 3 CFR Cluj 2 preluând conducerea pe tabela de marcaj. A fost unicul gol al reprizei, clujenii intrând cu avantaj minim la vestiare. În repriza a doua, sighetenii au reușit egalarea, Raul Novoselenszki marcând aproape la fel de repede ca și adversarii în prima repriză, după doar 9 minute de la debutul reprizei secunde (min. 56), golul oaspeților fiind și cel care a închis tabela de marcaj: 1-1.

 

Iată rezultatele etapei din grupa play-out Seria a 10-a:

* Sportul Şimleu Silvaniei – SCM Zalău: 0-2 (0-1);

* Victoria Carei – Minerul Ocna Dej: 4-2 (2-1);

* CFR Cluj 2 – CSM Sighetu Marmaţiei: 1-1 (1-0).

 

În urma rezultatelor etapei, CSM Sighetu Marmației rămâne pe locul 3, cu 25 de puncte, dar distanța între ea și locul 5 (direct retrogradant) este de doar 1 punct – locurile 4 și 5 sunt ocupate de Victoria Carei, respectiv CFR Cluj 2, ambele cu câte 24 de puncte (CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei este prima echipă retrogradată aproape matematic, situată acum pe locul 6, ultimul, cu 14 puncte). În etapa următoare, a 7-a, sâmbătă, 6 mai, de la ora 18.00, sighetenii joacă pe teren propriu cu Victoria Carei, echipă cu care deja se luptă direct pentru retrogradare.

 

* Foto arhivă (CFR Cluj 2 – CSM Sighetu Marmației, 5 noiembrie 2022): @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here