AU CÂȘTIGAT – Un nou meci excelent al băimărenilor de la Explorări, care s-au impus fantastic în fața mai bine clasatei Rapid București

0
353

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 25 februarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 20-a a Ligii Naționale de volei masculin, Explorări Baia Mare a învins, cu 3-0 (25-20, 25-22, 30-28), Rapid București. Partida, condusă de arbitri clujeni Cristian Șanta (principal) și Mircea Rus (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Explorări) și 5 (Rapid).

 

Un nou meci excelent a elevilor lui Marius Botea și Sorin Pop, în care, porniți cu a doua șansă la victorie, au răsturnat prognozele și s-au impus în minute, după un joc disputat în compania unei formații mult mai bine clasate, o veritabilă multi-națională. După două seturi extrem de disputate, în pofida scorului cu care s-au finalizat, Explorări se vede condusă în setul 3 cu 1-6 și 3-7, însă revine în joc și reușește să egaleze la 8 și apoi să preia conducerea cu 11-8, după o reușită serie de 7 puncte consecutive, în pofida time out-ului și a sfaturilor antrenorului Cristian Chițigoi, fiul regretatului Constantin Chițigoi.

 

Băimărenii au intrat în a doua jumătate a setului 3 cu 13-10, însă rapidiștii au revenit cu 4 puncte consecutive și au preluat conducerea. A fost rândul antrenorului Marius Botea să ceară time-out, iar băimărenii au egalat însă doar pentru scurt timp, bucureștenii distanțat din nou la 3 puncte, 14-17, luând o primă opțiune pentru câștigarea setului și relansarea partidei.

 

A fost rândul celor de la Explorări să revină și să egaleze la 17 și finalul de set se anunța incendiar. Apoi se merge cap la cap până la final. Explorări are minge de set și meci (25-24), dar rapidiștii duc setul în prelungiri. Băimărenii au o nouă minge de set (26-25), oaspeții egalează din nou. A treia minge de set și meci (27-26). Chițigoi îl introduce pe Kovacevic (excelent la blocaj) în locul lui Maia Gomes și egalează iar: 27-27. Explorări este la a 4-a minge de meci: 28-27. Băimărenii cer încurajarea puținilor suporteri prezenți la meci. E block-out și Rapid punctează: 28-28. Încă o minge de meci pentru gazde: 29-28. E a 5-a. În sfârșit, victorie mare pentru băimăreni: 30-28, după un set care a durat 36 de minute.

 

În fapt, durata partidei a fost una semnificativă pentru un meci încheiat în minim de seturi: o oră și jumătate de joc efectiv. Iată situația principalilor indicatori tehnici (Explorări-Rapid): atac decisiv 42-36, puncte din serviciu (ași) 7-2, blocaj decisiv 5-9, puncte pe greșeala adversarului 26-23.

 

De la Explorări au punctat: Tarța (17 puncte), Cheagă (13 puncte), Hepburn (10 puncte), Aldea (6 puncte), Dragomir (4 puncte), Silvășan-Pașca (3 puncte), Taboada (1 punct). De la oaspeți s-au remarcat columbianul Bermudez Narvaez (17 puncte), sârbul Kovacevic (12 puncte) și brazilianul Madaloz (10 puncte). Tarța (loc 1) și Cheagă (loc 2) sunt liderii clasamentului jucătorilor cu cele mai multe puncte realizate în acest sezon cu 280, respectiv 267 de puncte.

 

În urma victoriei, Explorări a rămas pe locul 7, cu 30 de puncte în 20 de partide (10 câștigate, 10 pierdute). În etapa următoare, a 21-a (penultima a sezonului regular), Explorări joacă în deplasare, la București, cu Steaua, liderul clasamentului. Misiune (aproape) imposibilă.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here