EGAL PIERZĂTOR – Minaur a terminat la egalitate, în deplasare, cu Potaissa Turda și coboară pe locul 3 în clasament

0
427

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Sâmbătă, 25 februarie 2023, în Sala Gheorghe Barițiu din Turda, în meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii Naționale de handbal masculin, AHC Potaissa Turda a terminat la egalitate, 25-25 (11-13), cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de Bogdan Stark din București și Romeo Ștefan din Ploiești, a opus echipele clasate înaintea acestei etape locurile 7 (Potaissa) și 2 (Minaur).

 

Chiar dacă gazdele s-au impus în 3 din ultimele 5 întâlniri directe, Minaur a pornit această partidă din postura de favorită, având două victorii în ultimele două meciuri directe, un titlu care o obligă (este vicecampioana en titre) și o poziție în clasament care nu-i permite pași greșiți, în contextul în care urmăritoarei (CSM Constanța – locul 3), învinsă pe teren propriu de băimăreni, nu i-a mai rămas decât să pândească o greșeală pentru a face rocada în clasamentul Ligii Naționale.

 

Totuși, turdenii au început meciul avântați și după 9 minute conduceau cu 6-3. Timp de încă 10 minute, Minaur a pornit în urmărirea adversarei, reușind egalarea în min. 19 (9-9, după golul lui Kotrc). În min. 23 oaspeții au preluat pentru prima dată conducerea pe tabela de marcaj, Kotrc (cel mai prolific jucător al lui Minaur până atunci) marcând pentru 10-11.

 

Portarul ucrainean Terekhov, revenit ca titular în poarta Minaurului, a apărat din nou senzațional, adunând 7 parade salvatoare în prima repriză (procentaj de 39% a mingilor apărate) și reușind chiar să marcheze primul său gol la Minaur (o fi luat lecții în acest sens de la rezerva Buzogany, portarul-golgheter care are deja 4 goluri marcate)! A fost, fără dubiu, omul-reprizei, o repriză în care în ultimele 4 minute și jumătate nu s-a mai marcat.

 

Băimărenii, neglijenți în debutul reprizei a doua, primesc 3 goluri consecutive (Pințoiu 2 și Dumitriu) și gazdele trecut în avantaj: 13-14 (min. 34). Vujovic egalează (min. 36), dar la jumătatea reprizei gazdele aveau un gol avantaj (19-18). Ultimele 10 minute ale meciului pleacă de la 22-21, însă Vujovic (cel mai bun marcator al băimărenilor astăzi) egalează. Numai că în ultimele 10 minute s-a înscris puțin (ca de altfel în tot meciul), fiecare echipă contabilizând 3 goluri. Un egal (25-25) care o coboară pe Minaur pe locul 3, în urma Constanței.

 

Pentru Minaur au marcat Vujovic (10 goluri), Kotrc (4 goluri), Căbuț și Nagy (câte 3 goluri), Mănescu (2 goluri), Fotache, Vujic și Terekhov (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat Szoke și Pințoiu (câte 7 goluri). În etapa următoare, a 20-a, Minaur joacă la Baia Mare, miercuri, 1 martie 2023, cu HC Buzău 2012.

 

* Foto: @AHC Potaissa Turda

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here