AU CÂȘTIGAT – Minaur învinge categoric la Vaslui, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate, și urcă pe locul 5

0
205

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 26 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Vaslui, în meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii naționale de handbal masculin, localnicii de la CSM Vaslui au pierdut, cu 26-31 (14-17), partida cu Minaur Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat de cuplul Marian Drăghici și Ionuț Victor Drăguț (ambii din Adjud, jud. Vrancea), a plecat de la un favorit tradițional, Minaur, măcar prin prisma moralului (băimărenii erau pe locul 6, cu 2 victorii din 3 meciuri, iar gazdele, pe ultimul loc, cu 3 înfrângeri) și pentru că ultimele 4 meciuri dintre cele două echipe s-au sfârșit cu victoria oaspeților – cel mai recent fiind disputat în 3 februarie 2021 (26-29 pentru Minaur), vasluienii au câștigat ultimul meci cu Minaur în 2017 (26-25).

 

După primele 5 minute, de tatonare, Minaur se desprinde, ajungând la 5 goluri avantaj, iar după expirarea eliminării lui Buzle (perioadă în care gazdele au mai redus din handicap), au ajuns în min. 16 la 6-10, prin golul lui Buguleț. Apoi Căbuț înscrie la foc automat 3 goluri, mai pune și Buzle un gol pe tabelă și în min. 23 aceasta indica din nou 5 goluri avantaj pentru Minaur: 9-14. Dar pentru că băimărenii nu prea reușesc în minutele de final ale reprizei să fie în formație completă (eliminări Teca, Nagy, ultimul de două ori), la cabine se intră cu 14-17.

 

În a doua repriză, după golul din primele secunde a lui Darius Dragon, Minaur începe din nou tare, înscrie trei goluri consecutiv (Buzle, Vujic și Kotc – ultimul din 7 m) și în min. 36 reface diferența de 5 goluri (15-20). Intră în rol, cu o dublă consecutivă, și veteranul ucrainean Maksym Karamyshev (34 ani), un masiv inter stânga, și prima treime a reprizei se încheie la scorul 18-22.

 

Vasluienii se apropie la un singur gol de Minaur (Karamyshev în mare formă), 24-25 (min. 47), dar băimărenii apasă din nou pedala de accelerație, marchează de 6 ori consecutiv (Vujovic, Bera, Cip – fiecare câte două goluri) și intră în ultimul minut cu 7 goluri avantaj (24-31, min. 59). Apoi Teca este eliminat, din nou, vasluienii mai marchează de două ori în ultimul minut, dar soarta partidei și a câștigătorului era deja decisă. CSM Vaslui – Minaur Baia Mare: 26-31 (14-17).

 

În urma acestei victorii, băimărenii urcă pe locul 5 în clasament Pentru Minaur au marcat Kotrc (7 goluri), Căbuț și Buzle (câte 5 goluri),Vujic (4 goluri), Vujovic și Buguleț (câte 3 goluri), Cip și Bera (câte 2 goluri). De la gazde s-au remarcat Karamyshev și Dragon (câte 5 goluri) și Acatrinei (4 goluri). Următoarea etapă, în 3 octombrie, pe teren propriu, cu CSM Alexandria, echipă care a pierdut toate cele 4 meciuri disputate până acum (ca și CSM Vaslui).

 

* Foto: @CSM Vaslui

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here