AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare a învins și Steaua și se întoarce din București cu două victorii în 3 zile

1
1245

LIGA I – HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 11 octombrie 2023, în Sala Apollo din București, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii I la handbal masculin, Steaua București a pierdut, cu 31-35 (16-21), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Mihai Pîrvu (București) & Mihai Potîrniche (Buzău), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 12 (Steaua) și 3 (Minaur), echipa băimăreană pornind din postura de favorită, prin prisma debutului ratat de campionat al steliștilor și al parcursului bun al vicecampioanei, reușit în pofida restanțelor financiare pe care clubul le are față de sportivii din Baia Mare, dar și al faptului că Minaur a disputat un alt meci de campionat cu doar 48 de ore înainte, tot la București, cu CSM (echipă clasată atunci pe locul 2).

 

Statistica indică o situație ciudată: niciodată în ultimele 5 meciuri dintre cele două echipe nu s-au impus gazdele. De asemenea, în precedentul meci din campionat, ambele echipe au înregistrat diferențe substanțiale de scor: numai că Minaur a câștigat cu 9 goluri diferență partida cu CSM București, iar Steaua a pierdut cu 11 goluri diferență (cu Dinamo) – de altfel, Steaua a pierdut ultimele 5 partide din campionat, înregistrând cel mai slab debut din ultimii ani.

 

Elevii lui Alexandru Sabou au trecut repede peste tatonarea din debutul meciurilor și în min. 11 aveau deja 4 goluri în avantaj (4-8). Minaur nu a mai jucat punând accent pe precauție în apărare (totuși, steliștii au ajuns în situația de a trage pe spațiul porții doar 60% din șuturile reușite de băimăreni), ca și în precendentul meci, cu CSM București, ci pe atac, fapt care a determinat ca în min. 17 să fie consemnate deja pe tabela de marcaj 21 de goluri (9-12), principalii marcatori ai oaspeților fiind Botea (4 goluri) și Cip (3 goluri).

 

Apoi, ritmul de atac și eficiența s-au mai estompat, în ultimele 10 minute ale primei reprize intrându-se cu scorul 10-13. Repriza s-a încheiat cu un forcing al băimărenilor, deși Sabou a introdus pe teren și „mânjii”, până mai ieri juniori (goluri Kozakevych, Sabou, Cumpănici, Da Silva Mollino, Erik Pop). Prima parte a jocului s-a încheiat cu un festival de goluri (37) și cu scorul 16-21.

 

Considerente după prima repriză: de la Steaua, băimăreanul Valentin Ghionea joacă singur (are 10 goluri marcate, procentaj de 100%); cel mai bun jucător al Minaurului în primele 30 de minute, Tudor Botea (6 goluri); portarii ambelor formații nu prea prind nimic, aproape tot ce se șutează pe poartă e gol (noroc că steliștii ajung mai rar să șuteze).

 

În repriza a doua, una mult mai puțin eficientă în privința atacurilor (sau mai eficientă în cea a apărărilor), diferența stabilită la finalul primei reprize s-a menținut până la final, în pofida fluctuațiilor care au făcut în două situații ca steliștii să se apropie la doar două goluri, Minaur revenind de fiecare dată la controlul fără emoții a partidei, în pofida relaxării din ultimele 5 minute (când conducea cu 7 goluri diferență). Fluierul de final a oprit tabela de marcaj la 31-35 (16-21).

 

Pentru Minaur au marcat: Botea (11 goluri), Fotache (4 goluri), Sabou, Da Silva Mollino, Cip și Cumpănici (câte 3 goluri), Kotrc, Ivanovic, Pop (câte 2 goluri), Nagy și Kozakevych (câte 1 gol). De la Steaua s-au remarcat Ghionea (14 goluri), Nemanja (6 goluri) și portarul Iancu (8 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, băimărenii au urcat pe locul 2, cel puțin temporar (a fost primul meci disputat al etapei). În etapa viitoare, a 9-a, Minaur joacă la Baia Mare, în 25 octombrie, cu CSM Focșani 2007 (echipă clasată înaintea etapei a 8-a pe locul 8).

 

* Foto generică (Tudor Botea): @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Botea este un câștig mare pentru Minaur. Și antrenorul Sabou, care a crescut împreună cu echipa și care și anul trecut a terminat campionatul pe poziția maximă pe care o putea dobândi, depășind multe alte echipe cu bugete mai mari și plătite la timp. Hai Minaur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here