AU ÎNVINS – Minaur Baia Mare câștigă categoric la Zalău, dar rămâne doar pe locul 9 în Liga Națională

0
525

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Duminică, 15 ianuarie 2023, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” din Zalău, în meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de handbal feminin (penultima a turului), HC Zalău a pierdut, cu 24-30 (13-16), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de Cristina Lovin (București) și Simona Stancu (Buzău), a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 12 (Zalău) și 9 (Baia Mare).

 

Două echipe de tradiție ale handbalului feminin românesc, care au o ediție dezastruoasă, situate la coada clasamentului Ligii Naționale, au început un meci în care oaspetele porneau din postura de favorite, nu doar prin prisma locului din clasament, ci mai datorită ultimelor 5 meciuri directe, toate câștigate de Minaur (e drept, ultimul meci direct, în martie 2022, s-a încheiat cu o victorie la doar un gol diferență). Antrenorul principal al gazdelor (care nu au mai câștigat din 9 decembrie 2022 – 23-17, la Zalău, cu CSM Slatina, penultima clasată), temperamentalul Gheorghe Tadici, este suspendat de FRH pentru acest meci.

 

Minaur și-a respectat, de această dată, statutul de favorită, și, după o primă repriză pe care a încheiat-o cu 3 goluri avantaj (13-16, cu gol Cazanga din 7 metri în ultima secundă), au început și repriza a doua decise să încheie conturile cât mai repede, majorându-și avantajul la 6 goluri după primele 10 minute (min. 40, 16-22) și la 7 goluri în min. 50 (19-26).

 

În ultimele 5 minute s-a intrat cu o diferență confortabilă, de 6 goluri (22-28, după golul lui Ujkic de pe extrema dreaptă), cu care s-a și încheiat meciul: 24-30 (13-16) – final de repriză similar cu prima parte a jocului, cu Tudor (Minaur) marcând în ultima secundă. Practic, băimărencele au marcat 30 de goluri din 40 de șuturi pe spațiul porții (procentaj 75%). De la Minaur, o remarcă specială pentru portarul Cristina Enache (9 parade salvatoare, un 7 metri apărat).

 

Pentru băimărence au înscris: Cazanga (6 goluri), Popa și Tănăsie (câte 4 goluri), Borș și Vujovic (câte 3 goluri), Mițicuș, Tudor și Popescu (câte 2 goluri), Ujkic, Carneiro, Cavlovic, Tîrle (câte 1 gol). De la gazde s-au remarcat portarul Teodorescu (9 parade salvatoare), Stamin și Lazic (câte 6 goluri) și Mihart (4 goluri).

 

În urma acestei victorii (doar a 5-a din cele 12 meciuri disputate în campionat), Minaur rămâne pe locul 9 în clasamentul Ligii Naționale, indiferent de rezultatul ultimelor două meciuri rămase de disputat din această etapă. În etapa următoare, a 13-a, ultima a turului, Minaur joacă acasă, în 25 ianuarie (miercuri), de la ora 17.30, cu SCM Rm. Vâlcea (locul 4 înaintea acestei etape) – partida este transmisă în direct de postul tv Pro Arena.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here