ATÂT S-A PUTUT – Două contracte în 10 zile, care totalizează peste 3 milioane de lei, semnate cu aceeași asociere de firme, de aceeași primărie

0
3225

CONTRACTE SEMNATE – VALEA CHIOARULUI. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Valea Chioarului, controlată de edilul Ioan Sorin Burde (foto mare sus, dreapta, PSD), a semnat în 10 zile, cu aceeași asociere de firme, două contracte care totalizează peste 3 milioane de lei (exact: 3.110.758,95 lei – precizare: sumele din articol includ TVA) și care vizează reabilitarea unor clădiri publice din comună.

 

La 15 ianuarie 2024, s-a semnat contractul care prevede proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural din Curtuiușu Mare (finanțarea provine din PNRR, contractul fiind semnat în februarie 2023, la valoarea de 1,91 milioane de lei). Contractul, în valoare de 1,8 milioane de lei (exact: 1.831.316,22 lei), a fost semnat cu asocierea formată din trei sereleuri sătămărene: Green Cons Serv & Solarvibe & Civil Art Proiect.

 

La 10 zile de la semnarea acestui contract, administrația locală a semnat cu aceeași asociere un contract de 1,2 milioane de lei (exact: 1.279.442,73 lei) pentru reabilitarea energetică a două clădiri care adăpostesc biblioteca și clubul tineresc și sala de ședințe, precum și magaziile Primăriei (finanțarea provine din PNRR, contractul fiind semnat în februarie 2023, la valoarea de 1,57 milioane de lei). De această dată, asocierea sătmăreană a fost unic ofertant.

 

Valorile la care s-au atribuit contractele sunt extrem de apropiate de estimarea maximă a beneficiarului (Primăria Valea Chioarului), diferențele fiind de câteva sute de lei.

 

Cine sunt câștigătorii
Green Cons Serv SRL, liderul de asociere, este înregistrat în Satu Mare, este specializat în construcția clădirilor și este deținut de Vasile Florin Finta (40 de ani) și Florin Plosca (41 de ani, originar din Negrești-Oaș), asociați în procente egale. Firma a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 346.356 lei (circa 10% din valoarea celor două contracte semnate acum cu Primăria Valea Chioarului – de fapt, în întreaga existență a firmei aceasta a avut afaceri care totalizează circa 700.000 lei) și un profit net de 18.724 lei, realizat cu… un angajat.
•••
Solarvibe SRL, asociat secundar, este înregistrat în satul Dorolț (jud. Satu Mare), este specializat în producția de energie electrică și este deținut de Ciprian Emanuil Rafan și Nicolae Mîndruț, asociați în procente egale. Firma a fost fondată în noiembrie 2022 și încă nu a depus declarațiile economico-financiare.
•••
Civil Art Proiect SRL, asociat secundar, este înregistrat în Satu Mare, este specializat în activități de arhitectură (se va ocupa de partea de proiectare) și este deținut de Roxana Letiția Farcău (asociat unic, care mai deține participații în sereleurile Roxy & Zamfy și Cezamar Office, ambele înregistrate în Rușeni – jud. Satu Mare). În 2022, firma a încheiat cu o cifră de afaceri de 2,67 milioane de lei (31,68% din cifra de afaceri fiind realizată din contracte cu entități publice din județele Satu Mare și Maramureș) și un profit net de 1,29 milioane de lei, realizat cu 9 angajați, dar și cu datorii de 1 milion de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here