EXCLUSIV – PNL Baia Mare a aprobat excluderea din partid a consilierului local Mircea Cirț, la propunerea președintelui Călin Bota: conducerea filialei județene urmează să consfințească decizia la începutul lunii februarie

2
2355
Mircea Cirț

EXCLUS DIN PARTID. Consilierul local Mircea Cirț, candidat al PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare la ultimele alegeri, în 2020, este propus pentru excluderea din partid de președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota, după ce a votat în plenul forului deliberativ al orașului, de mai multe ori, împotriva deciziei conducerii partidului, susținând inițiative ale coaliției inventate de fostul primar Cherecheș și din care face parte și PSD, inițiative despre care liberalii au considerat că sunt contrare intereselor cetățenilor.

 

Deja, Biroul Politic Local al PNL Baia Mare a aprobat excluderea din partid a lui Mircea Cirț. Motivația principală este că acesta nu a respectat decizia Biroului Politic Județean al PNL Maramureș care prevedea că aleșii locali ai PNL să nu depună candidaturi pentru postul de consilier cu atribuții de viceprimar și să nu participe la acest vot. Pasul următor, care definitivează decizia conducerii municipale a PNL, va fi luat la începutul lunii februarie, de Biroul Politic Județean, excluderea lui Cirț urmând să fie dezbătută la prima sedință a BPJ a liberalilor maramureșeni.

 

De altfel, Cirț este de mai mult timp indezirabil în PNL, pentru că a ignorat aproape de la începutul mandatului deciziile partidului, dându-și voturile în Consiliul Local Baia Mare exclusiv după bunul plac – conducerea liberală a recunoscut voalat că din cele 7 locuri de aleși locali se pot baza doar pe 5 (referirile la adresa consilierilor care ignoră deciziile partidului pe lista cărora au fost aleși fiind la Cirț și la Simion Bizău).

 

Inițial, tăcerea lui Cirț în Consiliu Local a fost pusă pe seama gafei comise de acesta, când firma sa a făcut un contract cu o firmă din subordinea Consiliului Local Baia Mare (respectiv Urbis), fapt pentru care Cherecheș l-a semnalat Agenției Naționale de Integritate (ANI) care l-a cercetat pentru fapte de incompatibilitate (nu s-a mai auzit nimic de rezultatul cercetărilor, deși fapta este o evidență). În baza acestei cercetării, Cherecheș l-ar fi șantajat pe Cirț, fapt care ar fi explicația pentru atenuarea semnificativă a vehemenței acestuia în forul deliberativ al orașului în privința unor proiecte impuse de fortul primar și care erau contrare intereselor cetățenilor care l-au ales și pe el în funcția de consilier local.

 

Însă și ulterior fugii lui Cherecheș din țară, Cirț a continuat să voteze alături de PSD și PNȚCD (Coaliția pentru Maramureș), împotriva deciziilor PNL, nu doar menținerea la butoanele finaniciare a locotenentului lui Cherecheș, Ioan Doru Dăncuș, în schimbul avansării sale ca și candidat la funcția de consilier cu atribuții de viceprimar, ci și la acel controversat PUZ care permite construcția unor blocuri de până la 15 etaje în zona Sălii Sporturilor și a terenurilor de rugby și atletism.

 

În plus, Cirț este și în acest moment în negociere directă cu președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Valer Zetea, pentru a fi candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, fapt confirmat pentru 2mnews de la cele mai înalte funcții decizionale din filiala județeană a social-democraților. Deși relevanța unei excluderi din PNL a lui Cirț este în aparență minimă, acesta putând să își ducă mandatul de consilier local la sfârșit (am explicat: legea e proastă, făcută premeditat greșit de parlamentari, iar un exclus poate contesta decizia până i se termină mandatul de 4 ani), decizia de excludere este o încercare a PNL de a delimita și oficial de voturile acestuia.

 

„După votul PUZ-ului de la Stadionul de Atletism, băimărenii pot vedea clar ipocrizia celor care clamează binele orașului și care acționează împotriva intereselor orașului. Consilierul local Mircea Cirț (și nu doar el), pentru care am propus deja excluderea din partid, vorbește de copii, de viitorul Băii Mari, iar prin votul său nu face altceva decât să amputeze viitorul orașului nostru și să afecteze interesele copiilor noștri. Băimărenii știu să facă diferența între vorbe și fapte și am certitudinea că îi vor sancționa pe toți cei care astăzi acționează împotriva intereselor lor”, a precizat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Se vrea ca nu marele nostru oraș să arate că New York fără un petic de verdeață?
    Dacă vreți blocuri, construiți înafara orașului.Extindeți-l. Nu-l înghesuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here