ATÂT DE RĂU-PLATNICI SUNT – Firma care furnizează în Baia Mare băncuțe și coșuri de gunoi stradale a dat în judecată Primăria, a doua oară în mai puțin de un an, pentru a-și recupera banii

1
5155

N-AU BANI / NU VOR SĂ PLĂTEASCĂ. Această scriere este doar o altă reacție la recitările publice mincinoase ale primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care acreditează cadențat ideea că administrația publică locală are bani și că nu are datorii, sfidând evidențele care constau din documentele financiare oficiale ale Primăriei (pe care le și contrasemnează, cunoscând așadar că adevărul este altul decât cel pe care-l exprimă public) și din numeroasele procese pierdute cu firmele care cer în instanță ordonanțe de plată sau executări silite, pentru a-și recupera banii datorați de Primărie pentru serviciile prestate ori bunurile livrate (de multe ori și dobânzi și penalități, acestea totalizând milioane de lei pe an).

 

Cel mai recent exemplu: firma Metalgan Company SRL din Slatina (jud. Olt), controlată de Iulia Delena Ganea, a semnat la 11 decembrie 2020 un contract-cadru, pe 4 ani, cu Primăria Baia Mare pentru livrarea băncuțelor și coșurilor de gunoi stradale. În această perioadă, Primăria Baia Mare a comandat (și ar fi trebuit să plătească, dar nu a făcut-o în totalitate) produse (băncuțe și coșuri de gunoi stradale) în valoare totală de peste 3 milioane de lei (exact: 3.368.819,43 lei, sumă care include TVA). Detalii despre prețurile mari și strategia comenzilor în supranecesar aveți într-un articol 2mnews publicat AICI.

 

Luni, 30 octombrie 2023, firma Metalgan Company a dat în judecată Primăria Baia Mare cerând instanței o ordonanță de plată, respectiv obligarea debitorului să-i plătescă bunurile livrate.

 

Este pentru a doua oară în mai puțin de un an când furnizorul de băncuțe și coșuri de gunoi stradale apelează la instanță pentru a obliga Primăria controlată de edilul Cherecheș să-i achite datoriile, după ce în februarie 2023 Tribunalul Maramureș a obligat Primăria să-i plătească inclusiv dobânda legală aferentă creanței, începând cu 8 septembrie 2022 şi până la 9 ianuarie 2023, precum și suma de 3.200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Primăria a contestat această sentință și a mai pierdut în 10 mai 2023 încă 2.800 lei, pe care instanța a obligat-o să îi plătească cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariul de avocat al firmei).

 

Și acum, firma Metalgan își bazează cererea pe legea privind măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contracte comerciale, aceasta urmând a fi soluționată de Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here