„ARTA SIMTE CA TINE” – Kit de explorare creativă pentru copii, oferit gratuit la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”

0
158

EDUCAȚIE MUZEALĂ. Începând de sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la intrarea în Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” va fi disponibil pentru copiii cu vârste de peste 10 ani kitul interactiv gratuit “Arta simte ca tine”, care îi ajută să descopere și să înțeleagă mai bine obiectele păstrate în muzeu.

 

Kitul „Arta simte ca tine” este rezultatul proiectului „Muzeu de buzunar – kit de explorare creativă şi autonomă” al Asociaţiei Da’DeCe și a fost gândit și realizat de o echipă de specialiști în educație muzeală și de artiști care iubesc patrimoniul cultural din care au făcut parte Iulia Iordan (texte), Paula Rusu (ilustrații), Dorel Topan și Bonta Emese (documentare) și Oana Enășel (facilitator).

 

În kit, copiii vor găsi elemente care par interesante de păstrat în buzunar: o hartă, un set de carduri cu activități, un carnet pentru notițe, desene și activități și o carte poștală pe care poate fi păstrată ca amintire sau poate fi trimisă cuiva drag. „Kiturile din proiectul Muzeu de buzunar sunt un fel de a omagia patrimoniul muzeal prin joacă și artă, așa cum ne place nouă cel mai mult să o facem”, a subliniat Iulia  Iordan, inițiatoarea proiectului Muzeu de buzunar.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here