ÎN POFIDA MAJORĂRILOR – Producătorul maramureșean Adiss SA, liderul pieței naționale de epurare a apei, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu circa 25%

0
6409

PRODUCȚIE. În primele 6 luni ale acestui an, firma maramureșeană de inginerie în domeniul tratării și epurării apei Adiss SA, liderul pieței naționale de epurare a apei, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 24,51%, până la pragul de 19,73 milioane de lei, dublându-și profitul față de aceeași perioadă a anului trecut, în pofida creșterilor cu peste 14% a cheltuielilor cu materiile prime și materiale consumabile și a majorării cu peste 80% a cheltuielilor cu energia și apa.

 

Circa 70% din volumul vânzărilor este generat de producția și furnizarea de stații compacte de epurare a apei uzate și echipamente pentru tratarea și epurarea apei (doar în prima jumătate a anului, firma maramureșeană a semnat 8 contracte semnificative în cuatum de peste 3,8 milioane de euro).

 

Firma Adiss, cu sediul social înregistrat în Tăuții Măgherăuș (unde deține un Complex Tehnologic pe o suprafață de 30.000 mp), a fost înființată în 1993 de inginerii băimăreni Cornel Raț și Damian Constantin, împreună cu economistul Ioan Simijdean, inițial ca firmă de proiectare în domeniul tratării și epurării apei. Din 2010, după decesul inginerului Cornel Raț, conducerea firmei a fost preluată de fiul său, Cristian Raț (care în acest moment deține 75,8% din acțiunile firmei).

Compania băimăreană produce stații compacte și echipamente de proces, dar implementează și gestionarea completă a proiectelor din domeniul tratării și epurării apei (proiectare, producție, consultanță, service, operare). Firma are un parteneriat de peste 20 de ani cu liderul global Huber și a proiectat sau construit peste 300 de stații de tratare și epurare a apei în județele Maramureș (Tăuții Măgherăuș), Argeș, Timiș, Vaslui, Hunedoara, Tulcea, Gorj, Harghita, Iași, Cluj etc.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here