ANIVERSARE – România modernă, opera Partidului Naţional Liberal

0
189

PNL. În fiecare an, la data de 24 mai, membrii de partid, simpatizanții și militanții sărbătoresc aniversarea înființării Partidului Național Liberal, cea mai importantă formațiune politică din România de a cărui existență și activitate se leagă cele mai importante realizări ale statului modern. Fie că vorbim despre instaurarea monarhiei ca necesitate obiectivă într-o perioadă istorică zbuciumată, obținerea independenței de stat sau declararea României ca regat, guvernele liberale au constituit elementul determinant în adoptarea deciziilor care au culminat în anul 1918 cu crearea României Mari.

 

Tot liderii Partidului Național Liberal au stat la originea adoptării celei mai moderne constituții europene în 1923, fără de care astăzi nu s-ar putea vorbi despre drepturi și libertăți individuale, dezvoltare economică sau prestigiu național unanim recunoscut. Chiar și în perioada dificilă a statului autoritar și a dictaturii comuniste, cu elita partidului decimată și lichidată în închisorile comuniste, flacăra iudeilor, spiritul și principiile liberale au fost păstrate vii în diaspora, exil unde s-au refugiat tinerii liberali scăpați de terorismul politic instituit în 1947.

 

Aniversarea inființării Partidului Național Liberal din acest an a fost evocată și la Baia Mare, membrii filialei județene întâlnindu-se în Parcul Mara, prilej pentru a omagia istoria de aproape un secol și jumătate a liberalismului românesc și a depune o coroană cu flori la monumentul lui Ion I.C. Brăteanu, cel mai longeviv și reprezentativ președinte din istoria partidului.

 

”Astăzi se împlinesc 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, de numele căruia  se leagă câteva dintre cele mai importante evenimente din istoria României culminând cu formarea statului independent și unitar. Valorile liberale ale înaintașilor noștri sunt cele după care ne ghidăm și astăzi, continuând ceea ce ei au început în urmă cu 146 de ani: dezvoltarea și modernizarea statului român! La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali!” a declarat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, prezent la evenimentul omagial alături de mebrii filialei județene și municipale.

 

 

Biroul Parlamentar Senator  Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here