ANALIZĂ – Cine sunt Parnassos Strovolou (Cipru), cu care Minaur joacă în Cupa EHF: câteva curiozități din lotul adversarilor și ce au scris despre Minaur

1
343

HANDBAL MASCULIN. CS Minaur va juca în turul al treilea al EHF European Cup (fosta Challenge Cup) cu Parnassos Strovolou (Cipru), Clubul cipriot Parnassos a fost fondat în anul 1957, într-un district al Nicosiei. (Strovolou). Au echipe de badminton, handbal și tenis de masă (au avut și echipe de fotbal și futsal, dar acestea și-au oprit activitatatea – la futsal erau buni în Cipru, câștigând de două ori campionatul, în 2006 și 2008, și o dată Cupa, în 2006).

 

S-au calificat în turul III al EHF după ce au trecut în turul II (în turul I au fost liberi) de echipa italiană Raimond Handball Sassari (abia promovată anul trecut în prima ligă italiană, și-a câștigat dreptul de participare în EHF pentru că ocupa locul 4 atunci când s-a decis întreruperea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19). Ambele meciuri s-au disputat la Nicosia, în 21 și 22 noiembrie. Au câștigat în primul meci cu 29-25 și au pierdut al doilea meci cu 28-27.

 

În 2018, ciprioții s-au mai întâlnit cu o echipă românească, CSM București, pierzând în dubla manșă cu 32-24 și 47-14. După tragerea la sorți, ciprioții au scris: “Cu CS Minaur Baia Mare în Europa!!! Tragerea la sorți pentru turul 3 al Cupei Europene EHF a avut loc astăzi, echipa noastră aflând următorul adversar din Europa. Parnassos Strovolou se va confrunta cu CS Minaur Baia Mare (ROU) acasă (primul meci).

 

Primul meci va avea loc pe 12 sau 13 decembrie și revanșa o săptămână mai târziu. Adversara noastră este de 3 ori campioană a României, de 7 ori vicecampionă și de 17 ori a terminat pe locul 3. A câștigat 6 cupe românești și o Supercupă. De asemenea, a câștigat EHF CUP de două ori (1985 și 1988)”.

 

Iată câteva curiozități despre echipa cipriotă (în prima ligă din Cipru activează 6 echipe, 3 din Nicosia și câte una din Limasol, Paphos și Agion Trimithias – din cele 36 de ediții de până acum, SPE Strovolos Nicosia a câștigat 20):

 

* Cel mai vârstnic jucător: portarul Demetris Tartios, 43 de ani (1,75 m înălțime, 75 kg greutate) – echipa mai are doi portari înalți, de 2 m, respectiv 1,9 m.

* Cel mai tânăr jucător: extrema stânga Symeon Hadjidaki, 22 ani.

* Cel mai înalt jucător: pivotul Egor Evdokimov (Rusia), 2,03 m.

* Cel mai scund jucător: extrema stângă Georgios Christodoulou, 1,72 m.

* Cel mai greu jucător: portarul Panayiotis Roussos și pivotul Andreas Constantinou, 115 kg (primul are 1,90 m înălțime, al doilea, 1,80 m înălțime).

* Cel mai ușor jucător: extrema stângă Davide Lazzarin (Italia), 70 kg (1,80 m înălțime).

 

* Golgheterul echipei: extrema dreaptă Nearchos Michaelides (38 de ani, 1,80 m înălțime, 76 kg greutate). Printre cei mai buni marcatori sunt și: centri Georgos Papakyprianou și Dimitrios Stoumpis (Grecia) și interul dreapta Dimitris Nikiforou – cele mai multe goluri le înscriu din pozițiile centrale și de pe interul și extrema dreaptă.

* Jucători străini (4): pivotul Egor Evdokimov (Rusia), centrii Dimitrios Stoumpis Dimitrios Giannopoulos (ambii din Grecia) și extrema dreapta Davide Lazzarin (Italia).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here