HANDBAL FEMININ – Detalii despre cele trei echipe cu care joacă Minaur Baia Mare în grupa EHF European League

0
470

CUPA EHF. Minaur Baia Mare va juca pentru calificarea în sferturile de finală ale EHF European League cu Astrakhanochka (Rusia), Storhamar (Norvegia) și Thuringer (Germania). Meciurile din grupe vor începe în 9 ianuarie 2021, se dispută tur-retur, iar primele două clasate la finalul celor şase etape se vor califica în sferturile de finală ale competiţiei.

 

Minaur Baia Mare, calificată direct în faza grupelor, a făcut parte din prima urnă valorică și se presupune că toate celelalte trei echipe sunt mai slab cotate. Echipa băimăreană a fost programată să joace primul meci acasă, în 9 ianuarie 2021 cu Storhamar (Norvegia).

 

 

Handball Club Astrakhanochka (Rusia): s-a fondat în anul 1993 și joacă în Super Liga din Rusia din anul 1999. A debutat în competițiile europene în 2004 și în 2007 s-a calificat în sferturile Cupei EHF, iar în 2014 în semifinală. Își dispută meciurile de pe teren propriu pe Sportcomplex Zvezdny, arenă cu capacitatea de 5.000 de locuri.

 

Are în lot mai multe jucătoare din naționala Rusiei și 4 jucătoare străine (două ucrainence – Yevgenia Levchenko și Iryna Stelmakh -, o belarusă – Karyna Yezhykava – și o croată – Ana Debelić, toate jucătoare de națională). În acest sezon este pe locul 2 în Super Liga Rusiei, cu 9 victorii și o înfrângere (a pierdut în deplasare, la Rostov-Don) – este o echipă ofensivă, are o medie de 29 de goluri marcate pe meci. Joacă primul meci cu Minaur pe teren propriu, în etapa a 3-a a grupei, pe 23 ianuarie 2021.

 

Storhamar Håndball Elite (Norvegia): s-a fondat în 1935, cea mai recentă promovare în Eliteserien (prima ligă valorică din Norvegia) a fost în 2016. Își dispută meciurile de pe teren propriu pe Boligpartner Arena, în Hamar, arenă cu capacitatea de 1.650 de locuri.

 

În ultimele două sezoane a fost vicecampioană a Norvegiei și finalistă a Cupei Norvegiei. În 2018-2019 a fost sfertfinalistă în Cupa EHF (eliminată de Siófok – Ungaria), iar sezonul trecut a ieșit în faza grupelor (s-a clasat pe locul 3). Are 3 jucătoare străine în lot, toate suedeze (Moa Fredriksson, Cassandra Tollbring și Caroline Nøkleby Dammen).

 

Thüringer Handball Club Erfurt-Bad Langensalza (Germania): s-a fondat în anul 2000, sunt antrenate de 10 ani (!) de bănățeanul Herbert Müller (fost jucător la Poli Timișoara). Își dispută meciurile de pe teren propriu în Salza-Halle din Bad Langensalza, arenă cu capacitatea de 1.000 de locuri. Este de 3 ori câștigătoare a Handball-Bundesliga Frauen (- prima ligă valorică a Germaniei – în 2011, 2012, 2013) și de două ori câștigătoare a DHB-Pokal (- Cupa Germaniei – în 2011, 2013).

 

Este o multinațională în sens real, au 15 (!) jucătoare străine în lot – în acest an, mai multe decât oricând: norvegianca Marie Skurtveit Davidsen, portugheza Mariana Ferreira Lopes, elvețianca Kerstin Kündig, olandeza Anouk Nieuwenweg, suedeza Emma Ekenman Fernis, slovaca Lydia Jakubisova, turcoaicele Asli Iskit și Ines Khouildi, cehoaicele Iveta Koresova și Markéta Jerábková, austriecele Petra Blazek, Nina Neidhart, Klara Schlegel, Beate Scheffknecht și Josefine Huber (contingentul substanțial de jucătoare austriece este explicabil prin faptul că Herbert Müller este, în paralel, și antrenorul naționalei feminine a Austriei (din anul 2004!).

 

Pentru a ajunge în faza grupelor, Thüringer a trecut două tururi eliminatorii (39-24 și 42-21 cu austriecele de la WAT Atzgersdorf și 27-31 și 30-20 cu germancele de la HSG Blomberg-Lippe). Joacă primul meci cu Minaur pe 16 ianuarie (etapa a 2-a a grupei), pe teren propriu.

 

 

* Surse foto: cluburile Minaur Baia Mare, Astrakhanochka, Storhamar, Thüringer

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here