ALOCARE FINANCIARĂ – 48 de comune din Maramureș, finanțare totală de aproape 9 milioane de lei pentru lucrări de cadastru

0
352

CADASTRU – MARAMUREȘ. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Maramureș a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 48 de unități administrativ-teritoriale. Suma totală alocată în cadrul celei de-a noua etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) pentru înscrierea în evidențele de cadastru și carte funciară a proprietăților din județul Maramureș a fost de aproape 9 milioane de lei (exact: 8.973.000 de lei), a precizat purtătorul de cuvânt al OCPI Maramureș, Mihaela Mureșan.

 

Din cele 48 de UAT-uri, 39 au  încheiat contracte de prestări servicii în valoare de 4.813.535,84 de lei. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Maramureș. Contractele de prestări servicii prevăd cadastrarea a 25.240 de imobile care totalizează o suprafață de peste 12.000 de hectare.

 

PNCCF are ca scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI (peste 4 miliarde de lei), din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (aproximativ 313 milioane de euro) și din bugetul local al primăriilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here