ALEGERI LOCALE – Guvernul susține toate proiectele din Planul lui Bogdan pentru Maramureș

0
201

ADVERTORIAL ELECTORAL. Maramureșenii au de ales în aceste alegeri între performanța Partidul Național Liberal și incompetența PSD, partid camuflat sub masca Coaliției pentru Maramureș. Acesta a fost mesajul transmis de candidatul PNL la șefia CJ Maramureș în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și candidatul liberalilor la Primăria Baia Mare, Mircea Cirț.

 

Ionel Bogdan a acuzat faptul că actualul președinte al CJ Gabriel Zetea nu are niciun rezultat în cei patru ani de mandat și tocmai de aceea a decis să candideze în această campanie sub altă siglă, încercând „să păcălească electoratul din Maramureș”. Acesta a arătat, de asemenea, că Gabriel Zetea nu are nimic de oferit Maramureșului, pentru că a demonstrat în ultimii ani că nu poate face nimic și, prin urmare, trebuie să plece din funcția pe care o deține.

 

Ionel Bogdan: Bătălia este între două stiluri diferite de a face politică

 

Candidatul PNL a arătat că în cei patru ani de mandat ai lui Gabriel Zetea nu a existat o viziune strategică pentru dezvoltarea județului. ”Maramureșenii au văzut: în patru ani de zile în afară de titlul de ambasador pentru Liviu Dragnea, de susținerea necondiționată pentru Dragnea și Dăncilă, rezultate nu au existat. Nu a existat un proiect strategic pentru Maramureș, nu a existat un proiect major pe care Guvernul PSD să-l fi făcut pentru județul Maramureș.”, a menționat Ionel Bogdan.

 

Candidatul liberal a arătat că el și Gabriel Zetea au două stiluri total diferite de a face politică: ”Bătălia pentru conducerea CJ este o bătălie între două stiluri de a face politică. Este o bătălie în care eu am venit cu un plan concret pentru dezvoltarea Maramureșului – Planul lui Bogdan -, iar Gabriel Zetea a venit cu asumări de proiecte de fonduri europene pe care le-au atras privații. Fără niciun fel de strategie de viitor, fără un plan concret pentru județul Maramureș.”, a menționat candidatul PNL.

 

În această ordine de idei, Ionel Bogdan a susținut nevoia de a schimba modul de a face administrație în Maramureș. ”A venit timpul să schimbăm modul de a face administrație în județul Maramureș. A venit momentul să implementăm proiecte strategice. Proiecte care să schimbe, cu adevărat, în bine viața maramureșenilor. Proiecte care să ducă la dezvoltare, la o creștere a nivelului de trai și a calității vieții în județul Maramureș. Iar acest lucru poate fi realizat numai prin investiții strategice în infrastructura (rutieră – n.n.), în infrastructura de turism, în parcuri industriale.”, a declarat candidatul liberal.

 

Guvernul PNL susține proiectele din Planul lui Bogdan

 

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a arătat că Guvernul PNL, chiar și în condițiile de criză sanitară și economică, a fost alături de județul Maramureș, susținând toate proiectele de dezvoltare, pe mai multe direcții – infrastructură, sistem sanitar, educație. Totodată, aceasta a arătat că măsurile propuse de Ionel Bogdan sunt susținute de Guvernul PNL și, spre deosebire de promisiunile PSD, au sursă de finanțare.

 

”Dacă vorbim de turism, de proiectele de dezvoltare, de pârtii de schi, de refacerea barajului Runcu, de crearea unui parc aquatermal pentru valorificarea potențialului de apă termală, dacă vorbim de proiecte de infrastructură, cum sunt podul peste Tisa sau drumurile expres care se lege municipiul Baia Mare de Ungaria, toate aceste proiecte au finanțare din fonduri europene și Guvernul PNL garantează finanțarea acestor proiecte.”, a menționat Raluca Turcan.

 

În finalul intervenției sale, viceprim-ministrul a făcut un apel către maramureșeni să susțină candidații PNL la președinția CJ și la primăria Baia Mare. ”În 27 septembrie, alegerea nu este una dificilă. Este o alegere între viitor și dezvoltare și o alegere între inerție, blocaj, neputință și, de foarte multe ori, corupție. (…) Eu nu cred că locuitorii din municipiul Baia Mare și județul Maramureș își mai permit experimente. Vă rog să cântăriți bine și să-i susțineți pe cei cu care noi ca și Guvern să putem face echipă pentru dezvoltarea județului și pentru dezvoltarea României.”, a declarat Raluca Turcan.

 

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș l-a felicitat pe Ionel Bogdan pentru planul de dezvoltare pe care îl propune pentru Maramureș, pentru că ”în el se vede viitorul”. ”Dacă vă uitați în structura acestui plan de dezvoltare prezentat de Ionel Bogdan, să știți că Maramureșul are o șansă istorică, o oportunitate unică de a se deschide și de a merge pe calea modernizării și acest lucru este posibil cu ajutorul fondurilor europene”, a arătat ministrul Boloș.

 

* Comandat de PNL, Executat de 2MNEWS-MARAMUREȘ SRL, cod AEP- 21200012ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here