ALEGERI LOCALE – Cine sunt cei 34 de aleși care vor face parte din noul Consiliu Județean Maramureș

4
11141

REZULTAT – CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ. Și în acest mandat, 2020-2024, forul deliberativ al administrației județului, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, va fi compus din 34 de consilieri județeni + președintele ales uninominal de maramureșeni, respectiv Ionel Bogdan (foto mic dreapta, PNL). Față de mandatul trecut (administrat de pesedistul Gabriel Valer Zetea), în acest mandat s-a schimbat spectrul politic decident (va conduce o alianță a partidelor de dreapta, cu PNL vârf).

 

În urma voturilor a 196.797 de maramureșeni (46,13% prezență la vot), în CJ Maramureș au intrat cinci partide politice (pentru prima dată, asociația politică etnică UDMR nu a făcut pragul electoral și nu va face parte din forul administrativ al județului). Cele cinci partide sunt: PNL, alianța Coaliția pentru Maramureș, PMP, alianța USR PLUS și Pro România. Iată și ce a rezultat din împărțirea mandatelor: PNL – 13; Coaliția pentru Maramureș – 10 (PSD – 7, PNȚCD – 2, PPU-sl – 1); PMP – 5; USR PLUS – 3; Pro România – 3 (unul dintre aceste mandate, prin redistribuire).

 

Care va fi componența nominală a CJ Maramureș (cu amendamentul că mai pot exista retrageri/înlocuiri dictate politic, de care vă vom informa la momentul luării respectivelor decizii):

 

Președinte: Ionel Bogdan (PNL), ales pe listă uninominală

 

 1. Ioan Bude – îl înlocuiește pe Ionel Bogdan (PNL), ales președinte al CJ Maramureș
 2. Anca Minodora Costin-Hendea (PNL)
 3. George Alexandru Oros (PNL)
 4. Gabriel Bogdan Ștețco (PNL)
 5. Mihai Felician Cerneștean (PNL)
 6. Doru Alexandru Lazăr (PNL)
 7. Valeria Mirela Brezoczki (PNL)
 8. Ioan Radu Coman (PNL)
 9. Francisc Marinel Kovacs (PNL)
 10. Gheorghe Bîrlea (PNL)
 11. Ana-Maria Ioana Petruț (PNL)
 12. Daniela Bledea (PNL)
 13. Emil Horj (PNL)
 14. Valer Gabriel Zetea (PSD)
 15. Andrei Buda (PSD) – îl înlocuiește pe Cătălin Cherecheș (PNȚCD), ales primar
 16. Ioan Doru Dăncuș (PNȚCD)
 17. Vasile Ștefanca (PSD)
 18. Crina Fiorela Chilat (PSD)
 19. Olivia Cherhaț (PNȚCD)
 20. Ioan Cheudan (PPU-sl)
 21. Alexandru Cosma (PSD)
 22. Ioan Sas (PSD)
 23. Gică Timiș (PSD)
 24. Simona Cremene (PMP) – îl înlocuiește pe Lucian Morar (PMP), ales primar
 25. George Dumitru Moldovan (PMP)
 26. Romeo Dobocan (PMP)
 27. Dorin Cosma (PMP)
 28. Adrian Vlad (PMP)
 29. Radu Daniel Trufan (USR PLUS)
 30. Marius Sorin Ilieș (USR PLUS)
 31. Bogdan Andrei Zaharia (USR PLUS)
 32. Viorica Marincaș (Pro România)
 33. Adrian Nicolae Filip (Pro România)
 34. Pavel Horj (Pro România)

 

10 observații pentru 2020

 

1) S-a schimbat decidentul, de pe stânga pe dreapta politică: PSD (2016) cu PNL (2020).

2) PNL a câștigat 4 mandate de consilieri județeni în plus față de mandatul trecut (de la 9 la 13 consilieri județeni).

3) PSD a pierdut 7 din mandatele câștigate în mandatul trecut (de la 14 la 7 consilieri județeni).

4) UDMR iese din administrația județeană din Maramureș pentru prima dată în istoria post-decembristă (nu a câștigat niciun mandat, nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%, adunând doar 4,85% din voturi).

5) Comparativ cu 2016, în 2020 Coaliția lui Cherecheș + PSD a pierdut 9 mandate de consilier județean (în mandatul trecut, PSD a avut 14 și Coaliția 5). Numeric, au pierdut aproximativ 40.000 de voturi.

6) PMP a câștigat 2 mandate în plus față de 2016.

7) USR PLUS a intrat pentru prima dată în administrația județeană (cu 3 consilieri).

8) Pro România a intrat pentru prima dată în administrația județeană (cu 3 consilieri – unul prin redistribuirea voturilor).

9) PER iese din administrația județeană, după ce în mandatul trecut a avut doi consilieri județeni.

10) PSD a candidat pentru prima oară cu un candidat pe lista uninominală pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Maramureș, sub sigla Coaliției pentru Maramureș. Și a pierdut, adunând doar aproximativ 57.000 de voturi, deși au condus județul în ultimii 4 ani (când au adunat aproape 67.000 de voturi).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

 1. Bre Adomnitei,
  Sa nu uitam de Ducu Oros distrugatorul Spitalului municipal Sighet,care va deveni evident directorul spitalului judetean de urgenta ,,Dr. Constantin Opris,, sa manace si gura lui flamanda ceva la achizitiile viitoare.
  Apoi e Sandel Cosma, de la Mediu, zis Vrajitorul din Goz, cel care a pacalit CJSU sa duca crucea gunoaielor din Maramures pana in fatidica data de 10.10.2020.In aceasta data, veti vedea ce Consiliu de impotenti decizionali avem.Numai foaia de boala ii salveaza de mania populara. Acestia vor vedea ca nu au unde duce mizeria din judet decat pe sume, pe care tot prostimea le va plati.Pentru buna dispozitie a cititorilor, remarcam si prezenta in Consiliu a Simonei Cremene un sex-simbol al SJU-MM .Daca era in Consiliu si Yvette de la DSP, mergeam la sedinte ca la filmele pentru adulti.Deci cam astia decid pentru voi ,maramuresenilor! Pofta buna.Cu Hendea…cica tipa la lucru ca si Lady Gaga la DO de sus.Asta o sa distruga gunoaiele cu ultrasunete.

 2. Sa nu se bucure nimeni ca pe vremea USL-ului.Situatia e mai dramatica decat sub intunecata perioada a lui Zetea.Deci se poate si mai rau.De ce ?
  1.Ionel Bogdan are fata de papusa dar apetitul lui pentru bani e ca sangele pentru capusa.
  2.In spatele lui Ionel Bogdan sta o structura privata care abia asteapta sa sfasie din bugetul judetului ca pe vremea lui Zamfir.(vezi publicitatea de 400000 euro la SMID Farcasa, de care Ionel nu e strain)
  3.In Consiliu au intrat o groaza de poeti in ale administratiei judetene acele mult cantate ,,nume noi,, care vor fi victime in sedinte si vor influenta negativ soarta judetului.Atentie ce votati incepatorilor.
  4.Au ramas o serie de toxici,vesnic abonati la functii cum ar fi Kovacs,Barlea,Sas,Cosma Sandu,achingii,copii de suflet ai structurilor de tip PCR
  5.Remarcam prezenta interlopului Johnny Moldovan cu un trecut din filmele cu N”Dragetta, a militiencei Viorica Marincas care se imbraca numai de la Gucci si Pavel Horj fost director la Romsilva descoperit ca avea activitati private incompatibile cu functia la stat.
  Deci..se poate!
  Urmeaza carnagiul cu oamenii lui Zetea pusi fraudulos sefi prin CJMM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here