STRASBOURG – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, în Consiliul Europei, vot pentru desemnarea românului Sebastian Rădulețu ca judecător al CEDO

0
217
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

ADUNAREA PARLAMENTARĂ EUROPEANĂ. În perioada 24-28 aprilie se desfășoară la Strasbourg a doua parte a sesiunii plenare de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, membrii delegațiilor parlamentare prezente participând la lucrările de pe agenda sesiunii, care cuprind dezbaterile din cadrul comisiilor de specialitate și votarea proiectelor înscrise pe ordinea de zi.

 

Prezent în calitate de membru al Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului și al Comisiei  pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă a APCE, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a participat  la discuțiile purtate în cadrul Grupului Partidului Popular European/Creștin-Democrat din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, precum și la dezbaterile purtate în plenul Adunării.

 

Atribuțiile de senator și președinte de comisie în cadrul Senatului României, numeroasele proiecte de legi puse în dezbatere și aprobarea legislativului național nu mă împiedică, dimpotrivă mă motivează, pentru o prestație la un nivel cât mai înalt și în cadrul celei de a doua sesiuni plenare a  Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

În acest context, în ședința de plen din 26 aprilie, senatorul liberal a contribuit la alegerea și desemnarea judecătorul Curții Europene a Drepturilor Omului din partea României, profesorul și avocatul Sebastian Rădulețu, devenit astfel judecător internațional și primul român diplomat la Oxford care a fost ales judecător la CEDO.

 

“A fost o imensă satisfacție, dar și plăcere să fiu martor la recunoașterea valorii și competenței judecătorului Rădulețu, desemnat în plen ca reprezentant al României în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului. Acest fapt mă determină să continui cu responsabilitate activitatea de membru al APCE și mă angajez să lupt în continuare pentru recunoașterea valorilor  și promovarea intereselor țării noastre în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”, a declarat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României și membru al Delegației parlamentare române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here