RAPORT PUBLIC – Brian Cristian, cel mai activ parlamentar maramureșean în 2021

0
246

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. În urmă cu un an, maramureșenii l-au ales pe Brian Cristian pentru a fi unul dintre cei 10 reprezentanți ai județului în Parlamentul României. Deși ultimul an a fost marcat de schimbări politice majore, vom vedea în rândurile care urmează că activitatea deputatului USR PLUS nu a fost afectată, acesta continuând să lupte pentru rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat concetățenii noștri.

 

Activitate intensă în Parlament și pe teren

 

Fiindcă a intrat pe scena politică dorindu-și să schimbe în bine viețile românilor, deputatul de Maramureș și-a depășit în activitate colegii de Parlament din același județ, demonstrând că este gata să își îndeplinească promisiunile din campanie.

 

Pentru că un singur om nu le poate face pe toate și ar fi greșit să încerce, și-a concentrat atenția și priceperea către câteva zone de interes major pentru electoratul său. În acest fel, a lucrat pentru obținerea unor rezultate concrete, nu doar pe jumătate. Activitatea sa a fost mereu orientată spre a rezolva principalele probleme sesizate în teren de el, membrii cabinetului parlamentar și, mai ales, de către cetățeni.

 

Inițiative legislative pentru învățământ, digitalizarea administrației publice, tineret, sport și mediu

 

Domeniile principale în care și-a investit energia pentru a crea contexte legislative conforme cu cerințele actuale și dorința alegătorilor au fost: învățământ, tineret și sport, administrație publică, mediu.

 

Din cele 77 de propuneri legislative la care a fost inițiator sau co-inițiator, 5 au devenit legi și sunt publicate acum în Monitorul Oficial. O bună parte dintre celelalte sunt în diverse etape ale procesului legislativ.

 

Una dintre reușitele de impact a fost adoptarea de către parlament a legii „Deschidem curtea școlii”, care va permite accesul nerestricționat al tinerilor în sălile de sport. În acest fel, s-a îndepărtat o piedică din calea tinerelor generații de a face sport și a socializa într-un cadru sigur.

 

Celelalte proiecte legislative la care a luat parte pot fi consultate pe larg în raportul de activitate. Demersurile deputatului USR au vizat și subiecte mai sensibile, ce țin de protejarea personalului silvic față de abuzuri administrative și chiar fizice și de lupta cu corupția la toate nivelurile.

 

 

Brian Cristian a propus soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă maramureșenii

 

Pe lângă activitatea de lucru la proiecte legislative, au fost formulate 42 de întrebări și interpelări adresate Guvernului cu solicitare de răspuns pe mai multe teme de interes local și național.

 

Acestea au vizat legi care pot fi îmbunătățite sau condiții promise cetățenilor, care nu le sunt satisfăcute; cu alte cuvinte, au un rol corectiv și de asumare a responsabilității pentru găsirea de soluții mulțumitoare.

 

Un alt domeniu de interes în care care a căutat soluții a fost cel al digitalizării, unde există încă multe măsuri ce trebuie luate de executiv pentru a putea spune că suntem în secolul tehnologiilor. Scopul principal al digitalizării este să ofere românilor acces mai ușor la instituțiile statului, pentru a-i scuti de timp și bani pierduți. În această direcție au fost îndreptate și acțiunile lui Brian Cristian, iar răspunsurile primite pot fi consultate în raport.

 

Audiențe cu locuitori din tot județul Maramureș

 

În ceea ce privește circumscripția electorală nr. 26, Maramureș, a participat la audiențe cu locuitorii din tot județul, dar în special Baia Mare și Târgu Lăpuș, unde a deschis și primul birou parlamentar. A participat și în ședințe ale consiliilor locale, din comunele Bicaz și Groșii Țibleșului, pentru a putea cunoaște mai îndeaproape dificultățile cu care se confruntă locuitorii la nivel local și a-i putea reprezenta mai bine cu putință în activitatea parlamentară pe cei care și-au pus speranțele în el.

 

Brian Cristian și echipa cabinetului parlamentar pregătesc proiecte promițătoare pentru viitor

 

Proiectele la care lucrează în prezent și pe care le are în vedere în viitor alături de membrii echipei sale vizează condiții mai bune pentru tinerele generații, îmbunătățirea legislației pentru protejarea mediului înconjurător sau a învățământului românesc.

 

Se poate vedea (foto mic dreapta, click pe fotografie pentru a mări imaginea într-un tab alăturat), în concluzie, că a fost un an încărcat de activitate parlamentară, de deplasări pe teren, de audiențe și modificări majore în Guvern, în care a încercat să reprezinte cât mai bine interesele cetățenilor.

 

Dacă faceți o comparație cu rapoartele prezentate de ceilalți senatori și deputați din județul nostru, veți ajunge, cel mai probabil, la concluzia noastră: Brian Cristian, cel mai activ parlamentar din Maramureș în anul 2021.

 

Raportul de activitate poate fi citit aici: https://briancristian.ro/2021-raport-activitate/.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here