MĂSURI PROPUSE – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Problemele maramureșenilor, dezbătute în Comisia de Dialog Social

1
220

ACTIVITATE – PARLAMENTAR. În 3 februarie 2023, senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș, în calitate de parlamentar al Maramureșului și președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, a participat la întâlnirea Comisiei de Dialog Social a Județului Maramureș convocată de prefectul Rudolf Stauder, având ca scop dezbaterea propunerilor și solicitărilor formulate de filialele județene ale mai multor confederații sindicale naționale.

 

La discuții au fost invitați membrii Comisiei de Dialog Social, respectiv șefii serviciilor publice deconcentrate și ai organizațiilor patronale, reprezentanți ai Uniunii Sindicale Teritoriale „Cartel Alfa” filiala Maramureș, Sindicatulului Liber din Învâțământ afiliat Confederației Sindicatelor Democratice din România, Confederației Sindicale Naționale „Meridian”, Blocului Național Sindical și CNSLR Frăția.

 

În timpul dezbaterilor au fost menționate câteva aspecte, printre care sesizările vizând întârzierile salariale ale asistenților personali ai persoanelor cu handicap, salariile personalului nedidactic din instituțiile de învățământ, precum și o serie de solicitări și propuneri având ca scop menținerea puterii de cumpărare a cetățenilor, reducerea migrației tinerilor și alocarea unui sprijin mai consistent pentru fermierii români. Reprezentanții sindicatelor au înaintat propuneri privind rezolvarea problemelor menționate, solicitând inclusiv modificarea anumitor legi și reglementări aflate în vigoare.

 

Ca senator al Maramureșului, mă implic în promovarea și adoptarea de legi și măsuri care să asigure cetățenilor din județ condiții mai bune de trai și o calitate superioară a vieții, în contextul socio-economic în care se află România, a menționat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here