ALEGERI – Cea mai mare parte a delegaţiei PNL Maramureş îl va vota pe Orban, deşi conducerea filialei a anunţat susţinerea lui Buşoi

1
452
Ludovic Orban și Cristian Bușoi (foto: agerpres.ro)

ANALIZĂ. După alegerea în fruntea filialei judeţene a liberalilor maramureşeni a lui Ionel Bogdan – şi chiar înainte de asta, rezultatul alegerilor interne fiind cunoscut cu mult timp înaintea oficializării -, PNL Maramureş a anunţat susţinerea necondiţionată la şefia partidului pentru Cristian Buşoi. Actualul secretar interimar al PNL a şi fost prezent, ca invitat de marcă, la alegerile pentru conducerea PNL Maramureş, având-o alături, ca de fiecare dată, pe preşedinta interimară Raluca Turcan.

 

În contextul în care „bursa politică a pariurilor” acreditează că Ludovic Orban are avataj în faţa lui Buşoi în bătălia electorală internă din 17 iunie (cel de-al treilea candidat, Viorel Cataramă este acreditat cu procente care nu depăşesc marja de eroare), întrebarea logică era: care este mecanismul prin care organizaţiile maramureşene ale principalelor partide se situează, aproape mereu, de partea perdantului, fapt care se repercutează negativ şi asupra dezvoltării judeţului?

 

Până să desluşim argumentele raţionamentului în care, în Maramureşul politic, lipsa de inspiraţie politică a trecut de preaplin, 2mnews a efectuat o cercetare aprofundată în rândul liberalilor maramureşeni care vor vota efectiv preşedintele PNL la Congresul din 17 iunie, adică cei care fac parte din delegaţia PNL Maramureş. Concluzia, uşor surprinzătoare: una spune anunţul oficial („susţinerea lui Buşoi”) şi alta se va întâmpla la urne.

 

„Îl vom vota pe Ludovic Orban. Şi nu doar cea mai mare parte a voturilor maramureşenilor merg către Orban, ci o parte edificatoare. De altfel, la întâlnirea pe care am avut-o la ultima vizită a lui Orban în Maramureş (n.red., a venit, chipurile, să-l susţină în campania electorală de la Baia Sprie pe candidatul Bîrda), după ce l-am ascultat pe „vizitator”, Marinel Kovacs a exprimat public concluzia veteranilor din PNL Maramureş care vom face parte din delegaţie la Congres: „Ludovic, vom fi cu tine!”. Cam asta se va întâmpla. Nu suntem naivi, Orban are deja susţinerea a aproape 30 de filiale judeţene, exprimată făţiş, şi mai sunt şi alţii, ca noi, care îi vor acorda majoritatea voturilor, deşi la nivel oficial s-a afirmat că îl susţin pe Buşoi”, a precizat unul dintre membrii marcanţi care vor face parte din delegaţia PNL Maramureş pentru Congresul de alegeri din 17 iunie.

 

Dificil de crezut că în cele două săptămâni rămase până la alegerile interne pentru şefia PNL, Buşoi, văzut ca o extensie a lui Iohannis, va reuşi să surmonteze handicapul, mai ales că Orban, târşit prin atâtea campanii a speculat perfect frustrările liberalilor, acumulate după pierderea alegerilor locale şi parlamentare, alegeri în care strategia PNL a fost dictată de echipa aflată atunci la conducerea partidului şi care a fost impusă de acelaşi Iohannis.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu ca m-ar interesa soarta liberalilor, dar busoi nu e si nici nu va fi vreodata lider. Asa ca orban ar fi mai potrivit, macar e barbat. Poza din articolul asta e edificatoare:
    http://mobile.hotnews.ro/stire/21707516

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here