ACORD DE PARTENERIAT – Ionel Bogdan: Reabilităm și lărgim la 4 benzi strada Europa, actuala șosea de centură a municipiului Baia Mare

0
1373

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Aleșii județeni s-au întrunit astăzi, 31 mai 2023, în ședință ordinară, în cadrul căreia au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului Maramureș.

 

Un proiect important adoptat este Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare prin care va fi realizat în integralitate (elaborare studiu de fezabilitate, proiectare și execuție) obiectivul de investiții “Drum de legătură la Drum expres Baia Mare – Satu Mare”.

 

Proiectul cuprinde reabilitarea și lărgirea la 4 benzi a străzii Europa până în zona Italsofa, precum și realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată. Astfel, va fi realizat un drum de descărcare a traficului de pe Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.

 

Acest drum va avea legătură și cu centura metropolitană, va prelua traficul și de pe acest tronson de drum, pentru ca traficul rutier să fie cât mai fluidizat.

 

Studiul de Fezabilitate va fi finalizat în luna iulie 2023. Ulterior vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, iar după obținerea avizelor în CTE CNAIR va fi demarată procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

 

“Toate proiectele pe care le realizăm au legătură între ele, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă, sustenabilă, care să corespundă nevoilor comunității și cetățenilor”, a conchis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul ședinței de astăzi.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here