FAPT – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „La PSD, populismul bate competența”

1
214
Cristian Niculescu- Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

PROIECT RESPINS. Un proiect de lege care viza evidențierea în unitățile comerciale a bunurilor produse cu materii prime provenite din fermele românești a fost redactat într-un limbaj populist și politicianist și nu după normele de tehnica legislativă, fapt menționat chiar de Consiliul Legislativ, organism care a avizat negativ proiectul depus de parlamentarii social-democrați.

 

La PSD, populismul bate competența, doar așa putem interpreta modul în care Consiliul Legislativ desființează cu argumente proiectul de lege inițiat de mai mulți parlamentari social-democrați, printre care se regăsesc președintele partidului Marcel Ciolacu, liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaților, Alfred Simonis și deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Potrivit poziției Consiliului Legislativ transmisă Senatului, textul legii în cauză este redactat într-o manieră care nu este specifică normelor de tehnică legislativă și nu respectă prevederile Legii 24/2000, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „proiectele de legi, propunerile legislative și celelalte proiecte de acte normative se redactează în forma prescriptivă proprie normelor juridice” ținând seama și de faptul că „actele normative trebuie redactate într-un limbaj și stil juridic normativ, concis, sobru și clar, care să excludă orice echivoc, cu respectarea strictă a regulilor gramaticale și de ortografie”.

 

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PSD a primit un aviz negativ și în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, comisie formată din specialiști în științe juridice, care a respins la rândul ei proiectul care nu respecta normele de tehnică legislativă.

 

„Cât poate fi de penibil ca un proiect de lege să fie respins chiar de fostul vostru coleg Florin Iordache? Avizul dat de Consiliul legislativ demonstrează fără dubii că inițiativa legislativă susținută și de Gabriel Zetea este este atât de departe de normele unui proiect de lege, încât, nici măcar fostul coleg de partid nu a putut închide ochii la o așa lipsă de profesionalism. Mai puțin populism și mai multă rigoare, domnilor!”, a concluzionat Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei  juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, a Senatului României.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Senatorul Cristian-Niculescu Tagarlas,,presedintele Comisiei juridice din Senatul Romaniei are dreptate in privinta ,,populismului’, vehiculat de PSD,partid de sorginte social-democrata, dar infestat de oportunisti, incompetenti si baronirosii.Acesti insi merita sa fie pusi la punct si marginalizati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here