A DOUA ÎNCERCARE – Operatorul de apă-canal Vital nu găsește executant pentru contractul de peste 81 de milioane de lei care vizează extinderea sau construirea a 6 stații de epurare

0
1203

LICITAȚIE RELUATĂ. După un prim eșec survenit în urma licitației din aprilie-mai 2023, operatorul de apă-canal Vital SA Baia Mare a reintrodus în licitație publică un contract de peste 81 de milioane de lei (exact: 81.256.000 lei, sumă care include TVA) și care vizează extinderea stațiilor de epurare din Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Poienile de sub Munte și Sarasău și construirea a două noi stații de epurare, la Cătălina și Remeți.

 

Contractul prevede proiectul tehnic (cu toate documentațiile necesare), construirea, furnizarea și utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și puerea în funcțiune, instruirea personalului deservant, și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (față de precedenta licitație, au fost modificate ponderile procentuale în decizia finală, prețul având acum o relevanță de doar 40% – față de 70%, inițial -, costurile de operare 30% – față de 15%, inițial – și durata suplimentară garanției 30% – față de 15%, inițial).

 

Ofertele pot fi depuse până la 7 august 2023 și lucrările trebuie finalizate/recepționate în 32 de luni, fiind prevăzute termenele maxime de 6 luni pentru proiectare, 23 de luni pentru execuție și 3 luni pentru teste și punerea în funcțiune. De asemenea, trebuie oferită o perioadă de garanție de minim 3 ani de la recepția finală.

 

Finanțarea este acoperită în cea mai mare parte din fodul de coeziune UE (prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM), ceilalți contributori fiind statul, cele 6 localități în care se implementează proiectul și operatorul de apă-canal. Aveți detalii despre  ce se cere (contractorului) de acești bani, respectiv ce se face într-un articol 2mnews AICI).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here