FAPT – Municipalitatea Băii Mari vrea să monteze panouri fotovoltaice pe 5 licee, două școli, două grădinițe și un spital, dar pentru asta are nevoie de 18 milioane de lei

0
862

ENERGIE DIN SURSE REGENERABILE. Dacă primește fonduri nerambursabile pentru reducerea costurilor cu energia, Primăria Baia Mare vrea să instaleze sisteme de producere a agentului termic dotate cu pompe de căldură reversibile aer-apă și sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (panouri fotovoltaice) pe 10 construcții care aparțin municipalității: 5 licee și colegii, două școli, două grădinițe și un spital.

 

Conform documentației tehnico-economice, proiectul care vizează achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 10 instalații fotovoltaice noi pentru acoperirea consumului propriu al câtorva instituții publice din municipiu, are valoarea totală financiară necesară pentru implemntare de peste 18 milioane de lei (exact: 18.041.172,53 lei, sumă care include TVA).

 

Locațiile pe care autoritatea publică din municipiul reședință de județ vrea să monteze cele 10 sisteme de instalații fotovoltaice sunt: Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Arte Baia Mare, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” (și pe liceu, și pe internat), Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” și Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Creșa nr. 3 (de pe B-dul București nr. 6A) și Creșa nr. 5 (de pe str. Narciselor nr. 2).

Proiectul prevede ca respectivele instalații fotovoltaice să producă în total o cantitate de energie de circa 1 MW, iar municipalitatea vrea să obțină banii necesari prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here