PLAY OUT – Minaur Baia Mare a terminat la egalitate cu Metaloglobus, la București, și păstrează șanse minime să nu retrogradeze

2
779

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 1 aprilie 2023, pe Stadionul Metaloglobus din București (cu o singură tribună și gazon sintetic), în meci contând pentru etapa a 2-a play-out-ului Ligii a II-a fotbal, FC Metaloglobus București (loc 5) a încheiat la egalitate, 0-0 (0-0), cu echipa CS Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată la centru de Claudiu Marcu din Constanţa, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Metaloglobus) și 6 (Minaur), fiind decisivă pentru băimăreni în încercarea de a se menține în Liga a II-a.

 

Antrenorul Vasile Miriuță a început partida cu următorul 11: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon (cpt.), Iacob – Dandea, Gneba, Ivanovici, Chinde – Stănescu, Jarovic. Cele două echipe sunt distanțate de 2 puncte (în favoarea gazdelor de astăzi). Partida, disputată pe terenul cu gazon sintetic al Metaloglobus (puternic alimentat cu zgură), a beneficiat și de ambianța sonoră a galeriei Minaurului, deplasați la București cu trenul.

 

Oaspeții au prima ocazie de gol, încă din startul partidei, în min. 4 șutul lui Chinde din careu fiind respins cu piciorul de portarul Gavrilaș. Gazdele replică prin vârful sârb Milos Zukanovic (min. 8) – adus în toamna anului trecut după ce nu mai jucase din vară (ultima dată la echipa slovenă ND Gorica) -, bine blocat de Avram la limita careului de 16 metri. Meci anost, cu puține faze de poartă. Se joacă la tatonare, deși egalul nu folosește deloc băimărenilor. Bun jocul lui Lazăr (acoperă bine flancul drept al apărării Minaurului).

 

Jarovic se zbate singur în ofensivă, deocamdată fără șanse de reușită. Ambele echipe își canalizează lucuditatea în faza de apărare, construcția ofensivelor fiind deficitară. Min. 40, lovitură liberă de la circa 20 metri pentru Minaur (poziție bună, ușor stânga): șut în zid, prins de Gavrilaș. Min. 43, Stănescu scapă pe extrema dreaptă, intră în care și șutează, din unghi, însă Gavrilaș intervine spectaculos.

 

Finalul reprizei aparține băimărenilor, însă asta nu se punctează în clasament. Minaur atacă rar cu 6 oameni, de regulă tocmai lipsa jucătorilor duce la eșecul ofensivei (fază a jocului în care gazdele se aglomerează bine).  Se intră la vestiare cu același rezultat ca în debutul meciului: 0-0.

 

 

În repriza a doua, Minaur se poziționează  mai mult în faza de atac, forțând golul, dar atacurile sunt sterile. Stăm foarte-foarte slab la construcție/coordonare, din fericire pentru oaspeți situația este identică și în echipa adversă, lipsește un „creier” lucid și tehnic care să pună atacanții în situații clare de gol. Jarovic, Ivanovici și Stănescu formează tridentul ofensiv al Minaurului și în acest început de repriză, care își încheie primele 20 minute fără nicio schimbare pe tabela de marcaj. Galeria, neobosită.

 

În sfârșit Miriuță schimbă ceva:  în min. 67 îl scoate pe Ivanovici și îl introduce pe suedezo-kosovarul Valmir Berisha. Se intră în ultima jumătate a reprizei secunde cu 0-0. Zero și în joc. Echipele/jucătorii încearcă, dar atât sunt posibilitățile tehnico-tactice.

 

În min. 74, mută și Eusebiu Tudor (antrenorul Metaloglobus, suspendat pentru acest meci). Ca la hochei: 3 schimbări simultan. Miriuță schimbă și el, în min. 84, Alexe în locul lui Stănescu. Meciul rămâne la fel de modest, tipic de divizie inferioară, preluări cu talpa (!) ca ligile comunale, ritm de joc scăzut, în lipsa putinței doar voință există. Partida se apropie de final cu rezultatul de 0-0, care o dezavantajează clar pe Minaur.

 

Finalul aparține gazdelor, bucureștenii încercând să dea lovitura pentru 3 puncte (Caramalău ratează din 4 metri centrarea de la Honciu – Avram respinge în corner). În prelungiri, cu câteva secunde înaintea fluierului final, Miriuță îl introduce și pe Chitaș, însă era prea târziu. S-a jucat fără pic de curaj, doar să nu se primească gol. Rezultat final: 0-0.

 

În urma acestei partide, Minaur adună 20 de puncte (cu 2 mai puține decât Metaloglobus) pe locul 6, penultima poziție în Grupa A, retrogradabilă direct în Liga a III-a. În etapa următoare, a 3-a a play-out-ului, Minaur Baia Mare stă (sunt 7 echipe în grupa în care se duce bătălia pentru menținerea în Liga a II-a, una dintre ele, succesiv, având pauză într-o etapă), următorul meci fiind programat în 14 aprilie, de la ora 11.00 (etapa a 4-a), pe teren propriu cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 2 înaintea acestei etape).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Va salut,v-ati referit in articol „puternic alimentat cu zgura”,gazonul sintetic este umplut cu granule de cauciuc,nu zgura,pt a favoriza amortizarea si protectia firului de iarba artifiala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here