VOLEI – Explorări Baia Mare declarat focar de COVID-19: 8 din cei 17 jucători din lot sunt pozitivi, echipa va pierde două meciuri „la masa verde”

0
390

SPORT PE PANDEMIE. Echipa de volei masculin Explorări Baia Mare, care urma să debuteze în acest sezon al primei divizii naționale sâmbătă, 7 noiembrie, a fost declarată (de Direcția de Sănătate Publică Maramureș) focar de COVID-19, după ce 8 din cei 17 jucători din lot au fost declarați pozitivi în urma testării obligatorii înaintea celor două partide la care băimărenii erau programați – în turneul de la București (cu Universitatea Cluj – sâmbătă și cu Știința București – duminică).

 

Clubul a anunțat că au fost pozitivi 10 persoane (și nu 11, numărul anunțat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență), precizând că cei infectați sunt antrenorul Marius Botea, statisticianul Rolland Balog și jucătorii Robert Țuțea, Dragoș Răileanu, Eduard Catrina, Sorin Dragomir, Andrei Butnaru, Yordan Zhelyazkhov, Laurean Crișan și Adrian Săvoiu.

 

Conform regulamentului, Explorări Baia Mare va pierde ambele meciuri cu 0-3, turneul de la București transformându-se într-un singur meci (cel dintre între Ştiinţa Bucureşti şi Universitatea Cluj).

 

Toți cei 11 voleibaliști și oficiali ai clubului băimărean sunt asimptomatici. În acest moment, Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică și a dispus măsurile specifice de protecție a sportivilor, dar și a personalului din cadrul echipei masculine de volei.

 

Cel de-al doilea turneu al Diviziei A în care este implicată echipa băimăreană are loc în 20-22 noiembrie, la Dej, la care participă Știința Explorări Baia Mare, Dinamo București și Unirea Dej.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here