LE-AU PĂCĂLIT – Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut la Galați, la ultima clasată, echipă care nu avea nicio victorie în 14 de meciuri

1
360

LIGA I – FOTBAL FEMININ. Sâmbătă, 1 aprilie 2023, pe Stadionul Siderurgistul din Galați, în meci contând pentru etapa a 4-a play-out-ului Ligii I de fotbal feminin, AFC Universitatea Galați a învins, cu 1-0 (1-0), echipa Fotbal Feminin Baia Mare. Partida, arbitrată de o brigadă din Vaslui condusă la centru de Silviu Gabriel Popa, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (ultimul, Galați) și 3 (Baia Mare).

 

Înaintea meciului, gălățencele aveau un singur punct, fiind retrogradate 100% indiferent de rezultatele din play-out. Dacă în cele 14 meciuri disputate până la meciul de astăzi (11 în sezonul regular și 3 în play-out) gazdele nu au obținut nicio victorie (un singur egal și 13 înfrîângeri) și aveau doar 5 goluri marcate, iată că au furnizat surpriza în dauna echipei din Baia Mare, reușind să se impună, cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat în prima repriză de mijlocașul la închidere Daniela Dumitru.

 

Așa că Universitatea Galați, retrogradată (și) la finalul sezonului trecut în Liga a II, dar reprimită în liga de elită după retragerea vicecampioanei Heniu Prundu Bârgăului, a ajuns în al 15-lea meci din actuala ediție a campionatului primei ligi să contabilizeze prima victorie, una obținută în dauna unei echipe la fel de slabe ca și ea, Fotbal Feminin Baia Mare, dar mai slabe astăzi (ceea ce e foarte greu de realizat).

 

Retrogradarea echipei băimărene nu poate fi pusă în discuție, paradoxal existând două echipe mult mai slabe decât ea (printre care, evident, și cea din Galați, care a învins-o astăzi). În urma înfrângerii băimărencele rămân pe locul 3 din play-out (din 6 echipe), cu 13 puncte și joacă meciul următor în 9 aprilie (rastanța din etapa 1), pe teren propriu cu CSM Alexandria (locul 1 în play-out). Echipa de fotbal din Baia Mare, ca și multe alte echipe din municipiul de reședință al Maramureșului, este susținută financiar (slab, e drept – nu că lipsa de valoare a echipei ar merita mai mult) din bugetul orașului (bugetul local). Atât.

 

Bani risipiți… Foarte multe contracte supraevaluate, luminițe la sume record în România, iepurași grași kitsch-oși și ouă de Paști kitsch-oase, concerte cu organizator cunoscut înaintea contractării, deszăpeziri la prețuri mai mari decât în Canada, abonați de casă la lucrările/serviciile publice, primar inculpat pentru fapte de corupție, magistrați mulțumiți de situații, firme neplătite, subdezvoltare, niciun proiect edificator care să aducă plus valoare urbei, cetățeni tăcuți, umiliți, neputincioși, naivi, fără reacție = Baia Mare.

 

* Foto generică: @Fotbal Feminin Baia Mare

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here