MAGISTRAȚI – Procuratura maramureșeană funcționează cu 72% din personalul din organigrame: deficit de 12 procurori

0
599

ANALIZĂ / CONSTATARE. Procuratura maramureșeană funcționează cu 72% din personalul repartizat prin organigrame, sub media națională (care este de circa 75%). Din cele 43 de posturi din organigramele parchetelor din județ (10 de conducere și 32 de execuție) sunt ocupate 30 (2 de conducere și 28 de execuție).

 

Cea mai apropiată de normalitate situație este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, unde din cele 14 posturi sunt ocupate 13, iar cea mai sensibilă situație este prezentă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș unde este un singur procuror, precum și la Sighetu Marmației, unde din cele 5 posturi prevăzute în organigramă există doar 2 procurori.

 

Practic, în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2022, parchetele din Maramureș funcționau cu un deficit de 12 procurori (adică circa 28% din numărul prevăzut de organigrame).

 

Probleme și la DNA și DIICOT Maramureș

 

Să adăugăm aici și situațiile de la DNA Maramureș și DIICOT Maramureș. DNA are în județul Maramureș singurul Birou Teritorial din țară, aflat în subordinea Serviciului Teritorial Cluj, și care are în acest moment un singur procuror, respectiv procurorul șef DNA din Maramureș, Ioan Tomoiagă. Recent s-a scos la concurs încă un post de procuror DNA pentru structura din Maramureș (precedentele încercări din acest an au rămas fără efect, niciun procuror neînscriindu-se la concurs – pentru a fi procuror DNA, printe altele, trebuie să ai o vechime de minim 10 ani).

 

Biroul Teritorial DIICOT Maramureș este condus, din iulie 2022, de procuror șef Florin Doru Tohătan Cristian și mai are în organigramă… doar un procuror (după pensionarea de luna trecută a Deliei Adomnicăi), pe Ioan Dragotă (fost procuror șef).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here