ȘEZI MUMOS, BUBICO – Câștigătorul scriptic al Sărbătorii Castanelor 2022: Ilie Ureche, peste 3 milioane de lei pentru organizare, iluminat ornamental și… proiecții video pe clădiri

0
2772
Ilie Ureche

AȘA SE FACE. Poate nu ați sesizat, luați cu altele, dar la Sărbătoarea Castanelor 2022, evenimentul prin care s-a stors bugetul orașului de 3 milioane de lei în 3 zile, au existat, pe lângă mici, castane, bere, must, spectacole și deja tradiționalul miros înțepător de urină și… proiecții video pe clădirea hotelului Mara. S-a proiectat logoul orașului și înscrisul Sărbătoarea Castanelor 2022, ca să știe tot poporu’ ce se-ntâmplă / la ce participă.

 

Pentru asta s-a semnat un contract în 21 septembrie 2022 cu the one and only, același abonat public, Ilie Ureche. Cel de-al treilea contract semnat cu o firmă controlată de antreprenorul din metropola economică Merișor a ridicat totalul contractelor atribuite lui Ureche cu ocazia Sărbătorii Castanelor 2022 la peste 3 milioane de lei. Să fie primit! Scrierea vă prezintă detaliile…

 

Să nu ne-ncurcăm: 3 contracte, 3 milioane (de lei)

 

Pe lângă suma de 2,75 milioane de lei (exact: 2.753.617,64 lei – toate sumele din articol includ TVA -, constituită din contractul firmei Art Electric Show pentru organizarea evenimentului, în cuatum de 2.284.800 lei, și contractul firmei Ilinic Electric pentru iluminatul ornamental în cuantum de 468.817,64 lei), Ilie Ureche, antreprenorul abonat public la baierele bugetului local al municipiului Baia Mare, bun prieten cu viceprimarul Ioan Doru Dăncuș și cu primarul Cătălin Cherecheș, a mai încasat la Sărbătoarea Castanelor 2022 încă

 

În 13 septembrie s-a semnat contractul pentru organizarea evenimentului (cu Art Electric Show), în 16 septembrie s-a semnat contractul-subsecvent pentru iluminatul ornamental (cu Ilnic Electric) și în 21 septembrie s-a semnat contractul-subsecvent pentru proiecții video pe clădiri. Adică 7 zile l-au tot cărat pe Ureche pe la Primărie să semneze contracte. Dar a meritat! Acest ultim contract a fost semnat tot în baza contractului de iluminat ornamental, pentru că, în fond (și în concepția celor de la Primăria Baia Mare), proiecțiile video fac lumină, implicit pot fi interpretate (de inepți) ca fiind parte de iluminat ornamental.

 

Valoarea contractului pentru proiecții video pe Hotelul Mara a fost de 282.763,99 lei. Deci, când s-a proiectat sigla orașului pe hotel (fapt pentru care Castanele nici n-aveau sens), să știți că, neatenți fiind și luați cu altele, s-au mai plătit vreo 57.000 de euro din bugetul public al orașului. Tot lui Ureche, antreprenorul Abonat public nr. 2 al Primăriei Baia Mare (primul fiind, de departe, finul primarului Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș, care face lucruri mai importante și mai costisitoare: deszăpezire, asfaltări, închirieri de containere, amenajări de promenade pe malul Săsarului, d-astea, orice, ce apare).

 

Practic, scrierea atât a vrut să vă anunțe, că de Castane s-a făcut frumos și pe clădiri, cu proiecții video cu scris, și că firmele lui Ilie Ureche au semnat contracte cu Primăria Baia Mare care totalizează peste 3 milioane de lei (exact: 3.036.381,63 lei) – probabil că finul Zoicaș râde de naivitatea lui Ureche, care se bucură și el, ca săracu’, la 3 milioane de lei, pentru că finul a fost cadorisit de nașul-primar Cherecheș doar pentru deszăpezirea de iarna trecută cu peste 8,4 milioane de lei, în condițiile în care un oraș similar cu Baia Mare (respectiv Târgu Mureș, care-i puțin mai mare) a plătit pentru deszăpezire 1,8 milioane de lei (și a fost mai deszăpezit decât urbea de pe Săsar).

 

Să fie primit! Să trăiască Nașu’ și când ne-a fi mai rău așa să ne fie, că slujbașii statului de pe strada 1 Mai au ochii larg închiși!

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here