CRONICA UNUI EȘEC PREVIZIBIL – Minaur Baia Mare, însoțită de suporteri de nota 10, pierde la Bistrița și coboară pe locul 8 în Liga Națională

0
407

HANDBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 11 septembrie 2022, în Sala Polivalentă din Bistrița, în meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a învins, cu 30-23 (13-11), CS Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată de clujenii Ioan Barbu & Gabriel Badiu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Gloria) și 7 (Minaur).

 

Început echilibrat, cu clasica acalmie din debut (studiul ardelenesc al adversarei) și cu o dublă-dublă (Dincă pentru gazde și Tănăsie pentru oaspete – băimăreanca din 2 lovituri de la 7 metri) care a încheiat primele 5 minute la egalitate: 2-2. În următoarele 5 minute, bistrițencele se duc la 5-3 (pentru că Minaur își ia pauză de eficiență de 4 minute și jumătate), dar în cea de-a doua jumătate a reprizei se intră cu avantaj minim pentru Gloria: 6-5. Între apărare și atac schimbăm ca la hochei, jumătate de echipă, dar strategia dă roade, după 20 de minute ținem aproape: 8-7 (puteam spera la mai mult, dar Alves Carneiro e braziliancă și trage ca la fotbal, de la 12 metri, însă mult peste poartă).

 

În min. 22, cu gazdele în apărare și în inferioritate numerică, portarul gazdelor, brazilianca Renata Lais de Arruda, apără de două ori în 3 secunde, întâi șutul lui Tudor, apoi cel de pe semicerc al lui Cavlovic și pe atacul următor Nina Zulic marchează și duce scorul la 10-7. Reducem din diferență prin Ujkic și intrăm în ultimele 5 minute ale reprizei cu un ecart de două goluri: 10-8.

 

La 11-9 și cu bistrițencele în atac, tot Ujkic ne ține în meci, recuperând o minge și înscriind pe contraatac (min. 28). Apoi apără Enache, dar arbitri fluieră 7 metri și eliminare (Popa). Trage Dincă (cea mai eficientă jucătoare a gazdelor) și apără Amra Pandzic. Se merge la vestiare când tabela indică 13-11, cu gol marcat în ultimele secunde, din 7 metri, de brazilianca De Araujo Frossard.

 

Repriza a doua și în primele 5 minute se menține diferența de două goluri în favoarea gazdelor: 16-14 (Cazanga, Tănăsie și Ujkic au marcat pentru băimărence). După 10 minute, nimic schimbat: 18-16. Apoi apără Enache și băimărencele reduc diferența la un singur gol (Cazanga, pentru 18-17, min. 12). Minaur simte că poate obține ceva din acest meci.

 

Dar înscrie zvârluga Ioana Pristavița și diferența se reface. Apoi ratăm, Cavlovic e eliminată pe faza de apărare, rămânem și inferioritate numerică și Nina Zulic nu iartă: 20-17 (min. 44). Atacăm fără portar în joc, nu ne iese și brazilianca De Araujo Frossard duce scorul la 21-17 la jumătatea ultimei reprize.

 

Apoi fosta minauristă Sonia Seraficeanu marchează de pe extrema dreaptă de două ori consecutiv și se face 23-18. Degringoladă totală în apărarea băimărencelor. Fotonea cere time-out, dar pare târziu, Gloria s-a dus la 5 goluri în față și mai sunt 14 minute. Măcar suntem în formație completă.

 

În min. 18 suntem în atac, plimbăm mingea de-o amețim, fără să amenințăm deloc poarta. Se fluieră pasiv, corect. Să fi sancționat cu joc pasiv când ești condus cu 5 goluri spune multe despre strategiile de atac ale echipei. Înscrie De Araujo Frossard din 7 metri: 24-16. Câțiva suporteri băimăreni, neobosiți, continuă să scandeze Baia Mare. Echipa, însă e obosită: De Araujo Frossard înscrie și e 25-19.

 

Marcăm și noi, în sfârșit (Alves Carneiro și Vukajlovic), dar înscrie și interul dreapta Pristavița și se face 26-21. Mai sunt 6 minute și soarta partidei e pecetluită. Sigur, sperața moare ultima. Suporterii Minaurului sunt neobosiți – dacă ar fi așa și echipa… Time-out cerut de bistrițeni. După, marchează De Araujo Frossard: 27-21. Mai sunt 5 minute. Pierdem atacul, Mițicuș (fosta Polocoșer) este eliminată, iar în inferioritate și numerică (valorică am demonstrat deja), Seraficeanu marchează și bistrițenii cântă în tribune. Măcar ei au motiv.

 

Min. 27, pierdem mingea, n-avem portar (am atacat în 7) și e 29-21 cu 3 minute înaintea finalului. Totuși, băimărenii din tribună scandează Mi-na-ur, Mi-na-ur! Suporterii unei echipe istorice… Gloria rulează lotul și Striukova duce scorul la 30-21. Deja e prea mult. În 28 de minute din repriza secundă, băimărencele au marcat 10 goluri. Atacăm și Tănăsie și apoi Terciu (ultima pe contratac) reduce din rușine: 30-23. Final de meci.

 

În urma înfrângerii, Minaur coboară pe locul 8. În etapa următoare, a 5-a, în 21 septembrie (miercuri), băimărencele joacă acasă cu HC Dunărea Brăila (în această etapă, brăilencele au câștigat acasă cu 30-21 cu SCM Craiova și sunt pe locul 5).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here