ȘI-AU REAMINTIT CĂ SUNT VICECAMPIONI – Minaur a spulberat în deplasare CSM Vaslui și a urcat pe locul 3 în Liga Națională

0
311

HANDBAL MASCULIN – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 11 septembrie 2022, în Sala Sporturilor din Vaslui, în meci contând pentru etapa a 3-a a Ligii Naționale de handbal masculin, CSM Vaslui a pierdut, cu 22-32 (8-18), partida cu CS Minaur Baia Mare. Arbitrată la centru de cuplul Ionuț Cazan & Gesur Suliman din Medgidia, partida a opus echipele de pe locurile 8 (Vaslui) și 5 (Baia Mare) și a pornit cu oaspeții din postura de favoriți, aceștia câștigând toate cele 5 ultime confruntări directe (ultimele două la diferențe considerabile: 5, respectiv 11 goluri).

 

Minaur și-a respectat statutul de favorită și în prima repriză au defilat, conducând în permanență și având în Căbuț, Da Silva Mollino și Kotrc principalii marcatori în fața unei echipe gazdă modestă (care a comis foarte multe greșeli tehnice pentru o echipă de primă ligă). 8-18 după primele 30 de minute, în care în min. 22 oaspeții aveau deja 10 goluri avantaj (5-15).

 

În min. 33, 9-21. Minaur marchează din orice poziție, ca la un antrenament cu public, chiar și din lovitură liberă cu paravan (Da Silva Mollino), chiar și din poartă-n poartă. Observație: Căbuț marchează de fiecare dată în alt loc al porții. Min. 42, 13-25. Minaur face spectacol, mizând totul pe cartea atacului. Cu 15 minute înaintea finalului, 14-27. Șuturile care nu intră în poarta vasluienilor pot fi numărate pe degetele unei mâini. Tot ce se trage e gol.

 

Apărarea băimărenilor aproape nu reacționează, ar fi prea mare scorul (“Și, oricum, oamenii ăia i-au primit, nu-i frumos…”). Doar lui Buzogany nu i-a spus nimeni nimic și el, neștiind de glumă, apără și din postură de 1 la 1. Se intră în ultimele 5 minute la scorul 19-30. Băimărenii încheie doi oameni în minus, vasluienii au 7 metri, Buzogany apără. În ultima secundă, din nou 7 metri pentru Vaslui, Pop marcheză: 22-32. Repriza a doua Vaslui a fost la egalitate cu Baia Mare (consolare).

 

În urma victoriei, Minaur urcă pe locul 3 în clasament, iar în etapa următoare, a 4-a, în 17 septembrie (de la ora 17.30), joacă acasă cu CSM Constanța (echipa de pe locul 2). Derby-ul etapei.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here