ÎNFRÂNGERE – Echipa băimăreană de fotbal feminin, spulberată pe teren propriu de campioana României: le-au dat câte un gol pentru fiecare jucătoare

0
403

FOTBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 11 septembrie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii Naționale de fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, previzibil și categoric, cu 0-11 (0-6), partida cu campioana națională en-titre AS FC Universitatea Olimpia Cluj.

 

Arbitrată la centru de Szabo Krisztina din Crişeni, partida de la Baia Mare a opus echipele clasate după prima etapă pe locurile 7 (Fotbal Feminin) și 2 (Universitatea), clujencele fiind favorite certe – pentru cei mai puțin familiarizați cu fotbalul feminin o precizare: în Liga Națională diferențele valorice dintre echipele de pe podium și restul combatantelor sunt foarte mari, cele mai multe echipe, cum este și cea din Baia Mare, activând cu bugete reduse și cu loturi formate din jucătoare aflate la vârsta junioratului.

 

Meciul de la Baia Mare a fost unul fără istoric, clujencele înscriind câte un gol pentru fiecare jucătoare: 11-0, scor final. Practic, un remake al meciului din decembrie 2020, încheiat cu același scor. În urmă înfrângerii, echipa băimăreană a căzut pe locul 10 (din 12 echipe), în etapa următoare, a 3-a, urmând să joace în deplasare, în 17 septembrie, cu Politehnica Timișoara, echipă clasată pe locul 2 (după U. Cluj), cu două victorii din primele două etape și fără gol primit (golaveraj de 14-0 – în această etapă a câștigat în deplasare, cu 3-0, cu ACS Târgu Mureș).

 

* Foto generică: @Fotbal Feminin Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here