AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare câștigă la București, după un meci cu CSM pe care răsturnările de scor și finalul nu-l indicau cardiacilor

0
436

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 14 noiembrie 2021, la București, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii naționale de handbal masculin, CSM București a fost învinsă de Minaur Baia Mare cu 28-29 (14-13).

 

Un meci început la discreția oaspeților, care la jumătatea primei reprize conduceau cu 5 goluri diferență (4-9), dar care după alte 8 minute, dominate de gazde, indicau egalitatea: 10-10 (min. 23). Brazilianul Selicani a marcat ultimul gol al reprizei în min. 29, Buzle a ratat ultimul atac al Minaurului, așa că la cabine s-a intrat cu 14-13.

 

Tot Buzle restabilește egalitatea la începutul reprizei a doua, o egalitate care persistă până în min. 37 (16-16), după care bucureștenii profită de două eliminări survenite la mai puțin de 1 minute, Nagy și Bera, și preiau conducerea cu 19-16 (min. 39).

 

E momentul în care ceva s-a rupt în jocul băimărenilor, care timp de 7 minute nu mai reușesc să marcheze (Bera, Căbuț, Buzle și Vujovic – ultimul chiar de la 7 metri – nu găsesc calea spre gol). După această sincopă de inspirație, beneficiind și de eliminarea (cu descalificare – cartonaș roșu) a lui Capotă, iar apoi de cea a lui Botea, Minaur revine în joc și reușesc egalarea, 20-20 (min. 46), prin dublele lui Căbuț și Kotrc.

 

În ultimele 10 minute ale meciului se intră umăr la umăr: 22-21 (după golul din 7 metri a brazilianului Selicani). Kotrc egalează rapid, bucureștenii ratează atacul, iar Minaur profită și trece în avantaj cu 2 goluri (22-24, min. 53, goluri Teca și Kotrc). Apoi pivotul Teca este eliminat și Minaur joacă 2 din ultimele 7 minute în inferioritate numerică. Selicani reduce din diferență din 7 metri, golul lui Căbuț este rapid “anulat” de cel al lui Botea. Mai sunt 6 minute și Minaur continuă să păstreze un gol avantaj: 24-25.

 

Tot Căbuț reface diferența de două goluri, iar apoi înscrie al treilea gol consecutiv și duce Minaurul la 24-27 cu 4 minute înaintea finalului. Gazdele rămân în inferioritate după eliminarea lui Szasz, dar înscriu din 7 metri prin același brazilian Selicani: 25-27. Speranțele gazdelor par să se năruie cu eliminarea lui Asoltanei, dar Tărîță marchează când CSM joacă în inferioritate și se apropie la un singur gol: 26-27.

 

Băimărenii nu vor să piardă meciul din mână pe finalul acestuia, Buguleț macrhează de două ori consecutiv și Minaur intră cu 3 goluri în avantaj în ultimul minut: 26-29. Tărîță înscrie repede (27-29), Vujic ratează, dar mai sunt doar 30 de secunde de joc, prea puțin pentru două goluri. Selicani înscrie repede din 7 metri (specialitatea casei), e 28-29 și Minaur e în atac, dar Căbuț ratează și el și gazdele se aruncă în atac având șansa egalării. Mai sunt 4 secunde, trage Jerbie, ratează și Minaur câștigă la limită, după o luptă crâncenă, un meci important: 28-29 (14-13).

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (8 goluri), Căbuț (5 goluri), Buzle (4 goluri), Vujic și Buguleț (câte 3 goluri), Vujovic (2 goluri), Bera, Teca, Cip și Da Silva (câte 1 gol). De la CSM București s-au remarcat Botea (8 goluri), Selicani 7 goluri (toate din 7 metri), Tărîță și Szasz (câte 3 goluri).

 

Etapa următoare, a 11-a, Minaur joacă la Baia Mare, în 21 noiembrie, cu ACS HC Buzău 2012.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here