RUGBY – Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare) a marcat două din cele opt eseuri din victoria zdrobitoare a României cu Țările de Jos

0
431

VICTORIE CLARĂ. Jucătorul campioanei naționale Știința Baia Mare, Ovidiu Cojocaru (în foto), a marcat două din cele opt eseuri marcate de naţionala României (locul 16 în clasamentul mondial) în meciul în care a surclasat echipa Țărilor de Jos (Olanda), cu scorul de 56-15 (28-10), în ultimul meci din ediţia 2021 a Rugby Europe Championship (REC). Nici victoria, nici scorul nu au constituit vreo surpriză, olandezii nereușind să obțină niciun punct în această ediție a REC și terminând pe locul 6 (ultimul) – echipa Țărilor de Jos este alcătuită în majoritate din semi-profesioniști și chiar amatori.

 

Cojocaru a înscris, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, cel de-al treilea și cincilea eseu pentru ”stejarii” – cele opt eseuri, toate transformate de Daniel Plai, au fost marcate de Marius Simionescu (min. 10), Ionuţ Dumitru (min. 20, min. 57), Ovidiu Cojocaru (min. 31, min. 43), Hinckley Vaovasa (min. 34, min. 48) şi Florin Bărdaşu (min. 79). Olandezii au punctat prin eseurile lui Koen Bloemen (min. 26) şi Daan van der Avoird (min. 74), o transformare și o lovitură de pedeapsă ale lui Mees van Oord (min. 27 și min. 36).

 

Acesta a fost cel de-al optulea meci direct din istoria celor două țări (din 1937 încoace), toate fiind câștigate de România. În urma victoriei, România a ocupat locul 2 din cele 6 țări participante la Rugby Europe Championship 2021, cu 14 puncte (după Georgia, cu 23 de puncte, și înaintea Portugaliei, Rusiei, Spaniei și Olandei).

 

În formula de start a meciului cu Țările de Jos, în naționala României au fost trimiși pe teren de selecționerul Andy Robinson trei jucători ai campioanei Știința Baia Mare: Constantin Pristăviţa, Ovidiu Cojocaru și Jason Tomane. Pe parcursul jocului, au mai fost introduși pe teren alți doi jucători ai echipei băimărene: Florian Roşu și Paul Popoaia. Precizare: în acest meci, România a evoluat pentru prima oară în noul tricou de joc care poartă pe el chimirul înnobilat cu elemente ale cultului solar, roata (modelul a fost creat de designerul Ioana Corduneanu, creatoarea comunității Semne Cusute).

 

Meciurile retur din REC 2022 vor conta și ele pentru calificări, rezultatele lor adiționându-se în clasament – pentru Campionatul Mondial din 2023 se califică direct primele două clasate (România luptă pentru locul 2 cu Portugalia, Rusia și Spania), iar a treia continuă în recalificări.

 

Următorul meci al naționalei de rugby a României este programat peste 6 zile, un meci-test cu Tonga, pe 20 noiembrie, tot pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din București.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here