REZULTATE FINALE – La 15 ani de la victoria tatălui său, pilotul Simone Tempestini a câștigat și el Raliul Maramureșului: clasamentul primilor 10

0
1960

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE RALIURI. Echipajul format din cvintuplul campion național absolut de raliuri Simone Tempestini (26 de ani) și Sergiu-Sebastian Itu (Napoca Rally Academy) (foto mic dreapta) a câștigat Raliului Maramureșului 2021, competiție desfășurată pe parcursul a două zile, în care au fost 12 probe speciale (exclusiv pe asfalt) care au totalizat 142,40 km.

 

Cu 6 probe speciale în cea de-a doua zi, din care cea mai spectaculoasă/așteptată a fost cea de pe Gutin (21 km), parcursă de 3 ori în ambele sensuri, Raliul Maramureșului 2021 și-a stabilit câștigătorii. Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu (Škoda Fabia R5) de la echipa Napoca Rally Academy, s-a impus în clasamentul general cu aproape 2 minute în fața colegilor de echipă, Bogdan Marișca & Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) – Marișca a pierdut aproape 1,30 minute pe speciala 9, pilotând cu anvelope medii în condiții de asfalt ud și ploaie (e drept, și Tempestini a acuzat și astăzi probleme la frânare).

 

Iată clasamentul final al primilor 10 în Raliul Maramureșului 2021:

 

CLASAMENT RALIUL MARAMUREȘULUI 2021
1 Simone Tempestini & Sergiu-Sebastian Itu (Škoda Fabia R5) pilotul Tempestini este cvintuplu campion național absolut de raliuri și campionul în exercițiu (a câștigat ultima ediție, cea din 2020)
2 Bogdan Marișca & Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) pilotul Marișca este dublu campion național absolut de raliuri (2004, 2017)
3 Sebastian Barbu & Bogdan Iancu (Škoda Fabia R5)
4 Ugur Soylu & Dincer Aras (Škoda Fabia R5) pilotul Soylu este vicecampion național absolut al Turciei și campion național la Grupa N
5 Andrei Gîrtofan & Doru Vraja (Subaru Impreza N15)
6 Bogdan Cuzma & Florin Dorca (Škoda Fabia R5)
7 Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh (Mitsubishi Lancer Evo X)
8 Cristian Dolofan & Traian Pavel (Citroen C3 Rally2)
9 Răzvan Trișnevschi & Manuela Trișnevschi (Mitsubishi Lancer Evo IX)
10 Cristian Timisica & Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX)

 

Raliul Maramureșului a revenit în calendarul Campionatului Național de Raliuri după 14 ani de pauză (precedentul Raliu al Maramureșului, cel din 2007, a fost câștigat de Bogdan Marișca), cu 75 de echipaje la start (din care 4 sunt sosite din afara țării, două din Turcia, unul din Belgia și unul din Ungaria). În urmă cu 15 ani, în 2006, Raliul Maramureșului era câștigat de Marco Tempestini (era primul său raliu câștigat – astăzi este managerul celor de la Napoca Rally Academy), tatăl lui Simone Tempestini, câștigătorul cursei din acest an.

 

* Foto: @ Napoca Rally Academy

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here