EXPLICAȚIE – Trenurile pe ruta Baia Mare – Cluj-Napoca devin Regio-Expres: ce implicații are această decizie pentru călători

0
1577

OFICIAL. Începând din 1 februarie 2021, 25 trenurile InterRegio (IR) care circulă pe relația Baia Mare – Cluj-Napoca vor deveni trenuri Regio-Expres (R-E), fără modificarea orariilor şi a staţiilor de sosiri/plecări, a anunțat CFR Călători (în fapt ora sosirii se modifică, e drept nu decisiv – aveți explicația mai jos). Motivația decizie a fost explicată public prin „creşterea gradului de accesibilitate la călătoria cu trenul”. Să vedem ce implicații au pentru călători această decizie a principalului operator feroviar de pasageri din România.

 

În principal, diferențele dintre un tren InterRegio și un tren Regio-Expres constau în faptul că primul circulă cu o viteză (puțin) mai mare (viteza medie fiind de 45 km/h), oprește mai rar (în gările mari) – această condiție inițială nu a fost însă respectată de CFR (de exemplu, InterRegio Baia Mare – Cluj-Napoca oprește în 12 stații și pargurge distața în 3 ore și 43 de minute, dacă nu înregistrează întârzieri). De asemenea, biletul este mai scump.

 

Trenurile Regio-Expres (care au substituit fostele personale) au opriri mai dese decât trenurile InterRegio și o viteză medie ceva mai redusă, dar consecința pozitivă a deciziei constă în faptul că biletele vor fi mai ieftine și poate fi rezervat loc. De asemenea, timpul de călătorie între Baia Mare și Cluj-Napoca nu va crește foarte mult (de la 3 ore și 43 de minute la un timp cuprins între 3 ore și 50 de minute și 4 ore și 9 minute, depinde de ora de plecare).

 

Iată programul trenurilor începând din 1 februarie 2021:

* IR 1543 Baia Mare – Cluj-Napoca devine R-E 4003: Baia Mare (plecare 17.10) – Cluj Napoca (sosire 21.00);

* IR 1544 Cluj Napoca – Baia Mare devine R-E 4004: Cluj-Napoca (plecare 18.30) – Baia Mare (sosire 22.14);

* IR 1545 Baia Mare – Cluj Napoca devine R-E 4001: Baia Mare (plecare 08.45) – Cluj-Napoca (sosire 12.48);

* IR 1546 Cluj Napoca – Baia Mare devine R-E 4002: Cluj-Napoca (plecare 14.15) – Baia Mare (sosire 18.24).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here