TRIST – A murit pictorița băimăreană Maria Mariș Dărăban

1
3634
Maria Mariș Dărăban (19.12.1956 - 16.07.2017)

ADIO. Pictorița băimăreană Maria Mariș Dărăban (60 de ani) a murit în urmă cu puține momente. S-a născut în 19 Decembrie 1956, în localitatea Apa (jud. Satu Mare) și a studiat la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (promoția 1979). Era membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici (din 1992) și al Association Culturelle Terres des Arts – Franța (din 1994).

 

A avut numeroase expoziții personale în țară (Baia Mare, Sibiu, București) și în străinătate (Paris, Lyon, Montelimar – Franța; Liège – Belgia; Washington, New York – SUA; Ottawa, Hamilton – Canada; Atena – Grecia; Viena – Austria). Are lucrări în colecții oficiale și particulare de pe aproape toate meridianele lumii.

 

 

 

Maria Mariş Dărăban picta aşa cum îi cer sufletul şi priveliştea, „aplecându-se asupra pământului, cu o curiozitate de copil şi descoperind sevele secrete ale naturii”, după cum spunea sculptorul Ioan Marchiş.

 

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

 

2mnnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sincere ondoleante sotului si copiilor , am cunoscut aceast Personalite la dumneai acasa in APA si total intimplatar si MIRCEA GEOANA a fost oaspete, o vizionara care ne-a parasit prea devreme insa sunt sigur ca ne vede si ne aude gindurile si mai presus, are sa faca arta si acolo unde se afla, ii urez ETERNITATE SI AM SA O VIZITEZ CIND VOI SCAPA SI EU DE TARELE ACESTEI LUMI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here