PROTESTE – Gabriel Zetea, al doilea înalt oficial pesedist din Maramureș convins că noi suntem proști și el deștept: n-ați înțeles modificările la Legile Justiției

0
1281
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

EDITORIAL. Nu cumva știți, le bagă ăstora ceva „în” Palatul Administrativ din Baia Mare? Întreb pentru că după subprefectul Alexandru Cozma, iată, și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, crede că suntem proști pentru că nu vedem la fel cum susține că vede el – lămurire pentru „nemaramureșeni”: Palatul Administrativ din Baia Mare găzduiește și Instituția Prefectului și Consiliul Județean.

 

Bine, noi, toți (mai puțin ei, pesediștii deranjați de propriul neuron întristat că n-are cu ce sinapsa), suntem proști, iar ei sunt deștepți. Au viziune, au înțeles de la Zetea. Și au revoluționat cromatica, am înțeles de la Cozma. Să vedem care e adevărul, pentru că #ÎndrăzneșteSăCrezi (dar nu fără să cercetezi, că nu ești în amvon sau la tribuna Parlamentului, ci în viața reală).

 

Întâi a fost subprefectul Cozma (fost director al Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș) care susținea, în pofida evidențelor, că râul Săsar (care tranzitează municipiul Baia Mare) nu a fost poluat în urma unui accident ecologic cauzat de CN Remin SA și că apa era, într-adevăr, puțin gălbuie, iar filmările și fotografiile ajunse în spațiul public (în care râul era roșu de la apele de mine deversate nelegal) erau făcute în 2 ianuarie (zi în care nu se raportase niciun incident ecologic). Simplificat: protejarea prin minciună și nelegalitate a unei companii a statului care a poluat un râu, fapt evidențiat de toți. Mai puțin de Cozma și de instituțiile pe care le controlează.

 

La doar câteva zile după episodul Cozma-turnesol, ditamai preşedintele Consiliului Județean și al PSD Maramureş, “Îngerul” Gabriel Valer Zetea, a glăsuit de pe norul pe care stă, veghiindu-ne, că protestatarii nu sunt suficient informaţi (adică zbiară și ei în necunoștință de cauză), implicit, ei, deștepții-pământului, social-democraţii (aflați la Putere), trebuie să facă eforturi pentru a le explica modificările preconizate la legile Justiţiei. Eforturi pentru a explica ceva trebuie să faci doar în fața proștilor, pentru cei deștepți nu sunt necesare eforturi, doar explicații, pentru că înțeleg.

 

„E un semnal de alarmă pe care o parte a societăţii din România îl transmite pe nişte lucruri pe care cred ei că au dreptate. Noi credem că nu au dreptate, că nu sunt suficient de bine informaţi. Eu cred că trebuie să facem, noi, cei care le-am propus, PSD, eforturi în a explica mai bine ceea ce se doreşte a fi modificat. Trebuie să facem în continuare eforturi să explicăm mai bine. Nu că a greşit cineva până acum, dar e nevoie de a comunica mai mult. Şi lucrul acesta o să îl cerem în continuare”. Asta e declarația liderul PSD Maramureş, dată jurnaliștilor de la agenția națională de presă, chiar înaintea şedinţei Comitetul Executiv Naţional al PSD.

 

Însuși Zetea, de la înălțimea norului cu ajutorul căruia levitează peste proști, a discutat cu reprezentanţii unor ONG-uri din Maramureş pentru a explica modificările aduse de o lege despre care și specialiștii spun că e proastă și grevează actul de justiție. A discutat așa cum a putut, deștept fiind și ăia proști: agramat.

 

„Eu personal am stat şi am mai discutat cu anumite ONG-uri şi le-am explicat lucrurile care se schimbă – adică, atunci când vorbim de legile justiţiei nu vorbim de modificări la Codul Penal sau la Codul de Procedură Penală; ei nu ştiau lucrul acesta – după ce le-am explicat o bună parte din lucrurile pe care nu le-au înţeles, chiar au fost de acord”. Și abuzul în serviciu trebuie redefinit! Să fie clar! Zice Îngerul. De ce? Luați de aici explicația, proștilor: „pentru că sunt foarte mulţi funcţionari care atrag atenţia asupra acestei definiţii nu foarte bune a abuzului în serviciu”.

 

Acum sper că a înțeles tot protestatarul. Să vă cereți scuze imediat!, da? Serios, nu e ceva acolo, în Palat? Le bagă ceva în aer, în ciorba de „La Țevi”, în ceva… Adică au ajuns toți semidocții – ca Zetea ăsta, un băiat venit politic din cătunul Viile Apei, care folosește cuvinte pe care nu le înțelege, iar pe cele pe care le pricepe le folosește greșit (dețin dovada irefutabilă a „linbajului” său) – să pozeze în inteligenți și, mai grav, au ajuns să creadă că sunt așa.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here